Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Puštanjem ružičastih balona za sve preminule od raka dojke, obilježen 23. dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne poznate osobe iz svijeta politike i javnog života priključivši se humanitarnoj akciji.

Danas u 11 sati, u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, od Hrvatskog narodnog kazališta krenula je povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke, ali i sve one koji se hrabro bore s tom zloćudnom bolesti. Povorka hrabrosti zaustavila se na Cvjetnom trgu, gdje je prigodnim programom obilježen 23. dan ružičaste vrpce.

Predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, pozdravila je okupljene građane ispred Hrvatskog narodnog kazališta i poslala poruku svim ženama da pravovremeno odlaze na preglede dojki.

“Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2020. godini od raka dojke preminule su 722 žene. Sretni smo jer je već nekoliko godina smrtnost u padu no ono što je zabrinjavajuće jest činjenica da je postotak novooboljelih mladih žena (20-33 godine) porastao za gotovo 3%. Cilj ove javnozdravstvene manifestacije je, među ostalim, upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se gotovo 90% pacijenata može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju” – rekla je doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Upravo zato Europa Donna Hrvatska konstantno radi na edukaciji žena i podizanju svijesti o bolesti i važnosti redovitih pregleda.

Aktivnosti udruge prepoznale su i podržale brojne tvrtke među kojima je Cedevita, koja u listopadu pušta u prodaju poseban limitirani okus Pink grejp, a dio prihoda od prodaje donirati će udruzi Europa Donna Hrvatska.

Juliana Nails će tijekom listopada donirati 20 kn od svakog prodanog Start Seta i na taj način podržati rad udruge i borbu protiv raka dojke.

Dan ružičaste vrpce podržale su i brojne poznate osobe iz svijeta politike i javnog života priključivši se humanitarnoj akciji. Na Cvjetnom trgu su se obilježavanju tako pridružili Antonija Blaće, Marko Kutlić, Bruno Šimleša, Joško Klisović i mnogi drugi.

Foto: Luka Cerovina

Više

Zdravstveni karton

Psihološka podrška pacijentima je, vjerujem, puno važnija NAKON što sve prođe jer tijekom bolesti je važno samo prebroditi dan po dan, a nakon svega...

Zanimljivosti

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke,...

Zdravstveni karton

'Želimo poslati poruku da je žena lijepa sama po sebi, da je ta ljepota u nama, a ne u našoj kosi', poručuje predsjednica Udruge...

Savjeti stručnjaka

Svake jeseni ujedinjujemo se kako bismo obilježili Mjesec borbe protiv raka dojke i podigli svijest o jednom od najčešćih oblika raka koji pogađa žene...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.