Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Rafaelo torta bez pečenja

Za razliku od nekih drugih torti bez pečenja ova se ne pravi sa sirom, pa bi to mogla biti prednost ako niste ljubitelji slastica s ovom namirnicom.

Ljubitelji kokosa bit će vrlo zadovoljni njezinim nježnim i zavodljivim okusom, a budući da nije niti naročito zahtjevna svakako je vrijedi napraviti jer je zaista fantastična i jako fina, piše Recepttura.com.

Za razliku od nekih drugih torti bez pečenja ova se ne pravi sa sirom, pa bi to mogla biti prednost ako niste ljubitelji slastica s ovom namirnicom. Krema se radi od vrhnja za šlag, šećera u prahu i otopljene bijele čokolade, kao i mljevenih napolitanki s vanilijom i kokosovog brašna. Kad se sve spoji zajedno jednostavno daje savršen i pun okus koji zaista vrijedi probati.

Sastojci

Podloga:

  • 100 g maslaca
  • 200 g mljevenog keksa s maslacem

Krema:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 170 g šećera u prahu
  • 140 g bijele čokolade prethodno otopljene
  • 340 g mljevenih napolitanki s vanilijom
  • 170 g kokosovog brašna

Glazura:

  • 200 g bijele čokolade

Ukrašavanje:

  • 15 g listića badema
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 8 Raffaello kuglica

Upute

  • Maslac narezan na kockice ubaciti u posudu na štednjaku te ga zagrijati da se otopi.
  • Maknuti s vatre, pa ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije mrvičasta smjesa.
  • Kalup za torte promjera 26 centimetara obložiti sa svih strana papirom za pečenje (i stijenke i dno kalupa).
  • Sipati mrvičastu smjesu u kalup i zagladiti je s čašom ili nekim drugim predmetom.
  • Podlogu staviti u frižider da se hladi dok se radi krema.
  • Vrhnje za šlag malo izraditi mikserom pa u njega dodati šećer u prahu.
  • Izraditi šlag mikserom do kraja.
  • Na pari otopiti bijelu čokoladu (paziti da se makne s vatre prije nego se sva čokolada otopila te otapanje dovršiti sa strane).
  • Kad se čokolada prohladi sipati je u šlag te izraditi mikserom.
  • Zatim ubaciti mljevene napolitanke od vanilije te i njih izraditi mikserom.
  • Na kraju dodati kokosovo brašno, te ga ručno pjenjačom spojiti sa smjesom.
  • Smjesu prebaciti u kalup za torte te je ravnomjerno rasporediti.
  • Tortu staviti u frižider na dva sata da se krema stegne.
  • Za glazuru na pari otopiti bijelu čokoladu te je sipati po kremi i lijepo rasporediti.
  • Odozgo rasporediti oko 15 grama listića badema.
  • Tortu opet staviti u frižider na tri sata da se dobro ohladi prije skidanja kalupa i završnog ukrašavanja.
  • Nakon tri sata skinuti stijenke kalupa te tortu prebaciti na postolje za torte.
  • Mikserom izraditi vrhnje za šlag i ukrasiti tortu te na vrh staviti Raffaello kuglice.

Recept i fotografije prenesene s recepttura.com.

Ne propustite

Gastronomija

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta.

Savjeti stručnjaka

Stalna glad nas može živcirati, ali i smanjiti razine energije u tijelu.

Gastronomija

Bademi, orasi i bobičasto voće mogu zasladiti sve kolače koje imate u planu ispeći za ovaj Božić.

Gastronomija

Okusi krema od mliječne i bijele čokolade međusobno se isprepliću, a sa šlagom od mliječnog slatkog vrhnja čine pravo malo slatko savršenstvo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.