Događanja

Raskošno otvorenje MSU

Večeras je svečano otvorenje Muzeja suvremene umjetnosti.

Nova zgrada Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik broj 17 večeras će i službeno primiti prve posjetitelje. Na otvorenju se očekuju umjetnici i gosti iz zemlje i svijeta. Pozdravit će ih Božo Biškupić, ministar kulture i Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, a čast proglašenja Muzeja otvorenim pripala je Jadranki Kosor, predsjednici Vlade RH i Milanu Bandiću, gradonačelnik Zagreba.

Svečano otvorenje režirao je Krešimir Dolenčić. Među brojnim zbivanjima izdvajamo: otvorenje instalacije "Tobogan" umjetnika Carstena Höllera; ispred južnog ulaza otvorenje instalacije poljskog umjetnika Miroslawa Balke "Oči pročišćenja"; na krovnoj terasi otvorenje instalacije "Umjetnik pri radu" Dalibora Martinisa; na krovu otvorenje instalacije "Bojno polje" Antuna Božičevića; instalacije "Alkemijski poliptih" Silvija Vujičića u muzejskom dućanu; u multimedijalnoj dvorani projekcija filma o izgradi MSU-a u produkciji HTV-a. Istodobno će na mnogim mjestima svirati poznati glazbenici i glazbene skupine.

U središtu pozornosti bit će prvi stalni postav nazvan "Zbirke u pokretu, autori kojeg su kostosi MSU-a Nada Beroš i Tihomir Milovac. Druga velika izložba koja intrigira su "Akvizicije 2004-2009". Posjetitelje očekuje i izložba "Muzej prije Muzeja", izbor fotografija Jasenka Rasola koji je svojim objektivom pratio nastanak muzejske zgrade. Obje izložbe kustoski potpisuje Snježana Pintarić.

Sva događanja bit će popraćena projekcijama video-mapinga na zgradi muzeja, dok će se na ekranu na zapadnoj fasadi moći pratiti zbivanja u unutrašnjosti.

Program otvorenje nove zgrade odvijat će se tri dana. Počelo je jučer s programom namijenjenom novinarima, ljudima iz struke i turizma, nastavlja se večeras svečanim otvorenjem dok će sutra, u subotu novi MSU biti otvoren za svekoliku javnost.

Više informacija o MSU-a može se pronaći na www.msu.hr.

www.culturenet.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Smješten uz Jarunsko jezero, Chic Bar&More zrači toplinom i ugodom i neizbježno privlači prolaznike na Jarunu.

Zanimljivosti

Od 29. studenoga do 7. siječnja, najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim, gordim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će tom prelijepom...

Zanimljivosti

U suradnji sa SelectBox poklon paketima letjeli smo iznad metropole. Novi partner osim Zagreba pruža letove diljem Lijepe naše, tako da požuri i pokloni...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version