Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Redateljski kazališni prvijenac Ksenije Marinković – ‘Tvorničke postavke’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak

Kazalište Moruzgva već 14 godina djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora.

Kazalište Moruzgva već 14 godina djeluje na hrvatskoj javnoj sceni i samim time obogaćuje i usrećuje publiku svojim predstavama, čija je tematika uglavnom društveno relevantna sa savršenom dozom humora. Vođeni tom misijom u novu kazališnu sezonu ulaze s predstavom ‘Tvorničke postavke’. Riječ je o redateljskom kazališnom prvijencu Ksenije Marinković, jedne od naših najboljih kazališnih i filmskih glumica.Tvorničke postavke koju opisuju kao ‘feel good komediju’ govori o tome kako ljubavna afera može utjecati na brak.

U glavnim ulogama igraju: Ana Begić Tahiri, Amar Bukvić, Iva Jerković i Ivan Čuić. U ovoj komediji situacije gdje imamo sukob zagrebačkog i dalmatinskog mentaliteta dobit ćemo odgovor na pitanje gdje je lakše uspjeti ili pasti – na estradi ili u politici? Ali isto tako kako da svi ‘profitiraju’ kada se na najbolji mogući način sukobe sa svojim predrasudama.

Dr. Krešimir Brlek (Amar Bukvić), ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar (Ana Begić Tahiri), sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi (Ivan Čuić) i Deziderata De (Iva Jerković= koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

Nakon jedne burne noći u kojoj su stradale Dezideratine glasnice, umjetnički par zatražit će pomoć svog uštogljenog susjeda, istaknutog stručnjaka za uho, grlo, nos, ali i potencijalnog budućeg predsjednika. Susret dvaju parova isprva će imati sva obilježja sukoba civilizacija, no vrlo brzo barijere između naizgled aseksualnih intelektualaca i njihovih nesputanih i otkačenih susjeda počet će popuštati, a dojučerašnji hladni prezir ustupit će mjesto vrućoj žudnji i prerasti u ljubavni četverokut nakon kojeg više ništa neće biti isto. Ili možda ipak hoće?

„Silno sam zahvalna Eciji Ojdanić što mi je dala priliku da pokušam izrežirati predstavu u njezinom teatru. Željela sam raditi baš u Moruzgvi, jer sam putujući s njihovom predstavom ‘OtpisaNE’ vidjela koliko veselja komedije donose gradovima i mjestima u cijeloj Hrvatskoj.Ono što mi je bilo vrlo bitno, to je da pisci (Marina Vujčić i Ivica Ivanišević) napišu četiri punokrvna karaktera, da bi glumci imali zanimljive uloge s kojima će se moći poigravati, jer kad glumci uživaju, uživa i publika! Nadam se da će tako i biti“ – ističe Ksenija Marinković.

Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke ili ipak ne, otkrijte u ovoj ljubavno-erotsko-glazbeno-političkoj komediji koju su napisali Ivica Ivanišević i Marina Vujčić.

Ulaznice za svečanu premijeru koja će se održati u Zagrebu u nedjelju 02. listopada u kazalištu Vidra, kao i ostale izvedbe možete kupiti online klimom OVDJE ili na blagajni Kazališta Vidra.

Raspored nadolazećih izvedbi:

02.10. Zagreb – kazalište Vidra

08.10. Split

09.10. Zagreb – Kazalište Vidra

16.10. Zagreb – Kazalište Vidra

20.10. Rijeka – HKD na Sušaku

22.10. Zagreb – Kazalište Vidra

23.10. Đurđevac – Dom kulture

25.11. Vodice – Pučko otvoreno učilište

Foto: Matea Smolčić Senčar

Više

Događanja

Najnovija predstava u koprodukciji Kazališta Moruzgva i dubrovačkog kazališta Marina Držića, pod autorskom palicom Tanje Mravak te režije, dramaturgije i adaptacije priče Tamare Damjanović, iznjedrila je pravu...

Fashion report

Omiljena hrvatska glumica – Ana Begić Tahiri, našla se u glavnoj ulozi modela, a divan ambijent atraktivnog Đardina pokazao se kao idealna kulisa za ovo...

Trendovi

Aurum zlatarnice ove jeseni najavljuju divan novitet u svojoj bogatoj kolekciji, koji će svaku kutijicu za nakit učiniti još posebnijom.

Savjeti i preporuke

Glumica Ana Begić Tahiri, odlučila se riješiti viška kože na trbuhu koji joj je ostao nakon poroda. Iako je proteklih godina doista brinula o...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.