Savjeti i preporuke

Ricinusovo ulje kao svakodnevni pomoćnik u njezi

Ricinusovo ulje zbog svoje ljekovitosti u narodu nosi naziv Kristov dlan. Kroz povijest, ricinusovo ulje se koristilo u vrlo različite svrhe. U drevnoj Grčkoj ricinusovo ulje se koristilo u rasvjeti, kao mast za tijelo i za poboljšanje rasta kose.Kleopatra ga je navodno koristila za izbjeljivanje bjeloočnica. U drevnim egipatskim spisima spominje se kao laksativno sredstvo.

Obično se koristi kao dodatak hrani, lijekovima i proizvodima za njegu kože, kao i industrijsko mazivo i komponenta goriva s biodizelom.

Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose, a sadrži i visoki udio E vitamina i ricinoleične kiseline. Potiče stvaranje kolagena i elastina što umanjuje pojavu bora – to ga čini odličnim sredstvom za njegu zrelije kože.

Ricinusovo ulje uklanja prištiće i mitesere, čisti i hidratizira kožu. Potiče rast trepavica, kose i obrva. Redovita primjena ulja također potiče rast noktiju, sprječava opadanje kose i uklanja perut.

Pomaže kod manjih porezotina, opekotina, abrazija, koristi se kao prevencija strija i protiv ekcema. Ricinusovo ulje odlično uklanja šminku.

Za gustu kosu i veći volumen idealan je Ricinus šampon iz Olivala. Blagotvorno djelovanje ulja ricinusa i pantenola dubinski hrani i njeguje vlasi te potiče bujnost kose. Kremasta tekstura šampona dugoročno doprinosi boljoj gustoći, volumenu i sjaju kose. Šampon ne sadrži SLS (već blažu alternativu SLES) i silikone. Idealno ga je kombinirati s Ricinus uljem kao pakungom prije pranja kose.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #ricinus
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 4. veljače točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Ivana Pavkovic Anavi.

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version