Obitelj

Ruke odaju misli

Saznajte što im se mota po glavi dok mašu rukama.
Znanstvenici su otkrili da ljevoruke osobe upravo lijevom rukom više gestikuliraju kada govore o nečemu pozitivnom, odnosno desnom rukom ako se radi o negativnim stvarima. U slučaju dešnjaka situacije obrnuta. Ovoga mjeseca je u časopisu PLoS ONE objavljeno istraživanje u kojemu su se analizirale snimke posljednjih predsjedničkih sučeljavanja iz 2004. i 2008. godine. Stručnjaci su pokušavali uočiti postoji li ikakva specifičnost u pokretima ruku tadašnjih kandidata. Godine 2004. obojica kandidata su bila dešnjaci, a 2008. jedan je bio dešnjak, a drugi ljevak.

Političari su nesvjesno pokazivali svoje emocije o određenoj temi upravo gestikuliranjem dok su o njoj govorili. Kao primjer za to, stručnjaci navode Baracka Obamu – on je dinamično gestikulirao lijevom rukom dok je zagovarao svoju zdravstvenu reformu. Obzirom da je Obama ljevak i da je zdravstvena reforma nešto do čega mu je jako stalo, spomenuta teorija drži vodu. Kad bi tema bio rat u Iraku i Afganistanu, dakle, neugodne teme, Obama bi najviše micao desnu ruku. George Bush je činio upravo suprotno obzirom da je bio dešnjak.

Ali povezivanje ugodnih stvari i događanja s dominantnom rukom ide dalje od samog gestikuliranja. Istraživači su primijetili da ćete, ako ste dešnjak, biti skloniji misliti da su općenito stvari na desnoj strani – ljudi, slike, predmeti, itd. – dobre, a na lijevoj loše. I obrnuto u slučaju da ste ljevak. U eksperimentu koje su proveli, stručnjaci su sudionicima prikazali fotografije skupine različitih izvanzemaljaca koji sjede jedni kraj drugih. Dešnjaci su izvanzemaljce s desne strane opisali kao sretnije, pametnije, poštenije i oku ugodnije od onih s lijeve strane. Ljevacima su se više svidjeli mali zelene s lijeve strane.



Ostatak članka pročitajte ovdje:
Želite li znati što drugi misle, gledajte im u ruke

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks

Ovo nikako nemojte ignorirati!

Savjeti i preporuke

Lijepe i njegovane ruke san su svake žene, a mi vam donosimo par savjeta.

Savjeti i preporuke

Idealna je za svakodnevno često korištenje nakon pranja ruku, a ovo praktično pakiranje s pumpicom sigurno će ti olakšati korištenje kod kuće ili u...

Savjeti i preporuke

NIVEA zna da uz dobru njegu, možete biti sigurni da će vam ruke ostati nježne i meke te vam predstavlja NIVEA 3-u-1 Care & Protect kremu...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version