Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

RUNO su novi genijalni tepisi koji se izrađuju u Hrvatskoj

RUNO su novi genijalni tepisi koji se izrađuju u Hrvatskoj

RUNO je novi hrvatski brend ručno rađenih taftanih tepiha od najčišće novozelandske vune. Dizajnerski studio smješten je u Zagrebu, dok se proizvodnja odvija u Zaboku u prostorima tvornice Regeneracija gdje vrhunski majstori svoje znanje ručne izrade njeguju od daleke 1967. godine. Odlikuje ih visoka kvaliteta upakirana u moderan, luksuzni dizajn.

Genijalni tepisi od visokokvalitetnih materijala

Tepisi su jedan od ključnih dodataka u interijeru, a bilo da se radi o praktičnosti ili estetskoj funkciji često su nezamjenjivi. Kvalitetan tepih oduvijek je bio pojam, a puno se pažnje pridaje upravo tome da je napravljen od prirodnih materijala, da je ručni rad i da se vizualno uklapa u moderne, ali i svevremene interijere.

Kada biramo tepih važno je da je kvalitetan kako bi bio siguran za naše zdravlje. Vuna je prirodan materijal i hipoalergen te ima povoljan utjecaj na zdravlje čovjeka, djece i kućnih ljubimaca. Osim toga, obnovljiv je izvor sirovine i može se reciklirati. Vodeći se globalnim ciljevima održivog razvoja i odgovorne proizvodnje, vuna je kao materijal za proizvodnju tepiha logičan i optimalan izbor po pitanju cijene, kvalitete i trajnosti te utjecaja na okoliš.

RUNO svoje tepihe radi od novozelandske vune visoke kvalitete s organskim certifikatom, dok su za dizajn zaslužni hrvatski kreativci. “Naši tepisi prepoznatljivi su po svojoj kvaliteti, ali i zanimljivim bojama i oblicima gdje smo dizajnom pokušali doskočiti potrebama modernih obitelji. Naše poslovanje je održivo, a vuna koju koristimo za izradu tepiha dolazi iz Novog Zelanda i ima organski certifikat. Cijela proizvodnja odvija se u Hrvatskoj i na to smo ponosni i nadamo se da će i kupci to prepoznati”, izjavila je Roberta Bratović iz RUNO-a.

Hrvatski dizajn

RUNO tepisi dolaze iz zagrebačkog dizajnerskog studija, ali cijeli proces proizvodnje od pripreme pređe i bojanja pa do same ručne izrade i dorade odvija se u prostorima tvornice Regeneracija u Zaboku. Prva kolekcija temelji se na jednostavnoj geometrijskoj igri preklapanja i savijanja, efektu koji se postiže kombiniranjem boja i šišanjem u dvije visine flora.

Tepisi se izrađuju u tri standardne veličine, međutim, dimenzije se, kao i boje mogu modificirati i prema zahtjevima kupca. Topli, mekani, kvalitetni, a opet dizajnom privlače pažnju i unose dašak luksuza u svaki interijer, bilo da ga želite u svome domu, uredu ili javnom prostoru. Ako poželite personalizirani tepih morate uzeti u obzir da je za izradu jednog potrebno i do pet tjedana, ovisno naravno o veličini. Tepihe možete naručiti u njihovom web shopu gdje se cijene kreću već od šest tisuća kuna.

Ne propustite

Fashion report

Prema The Textile Exchangeu, globalnoj neprofitnoj organizaciji koja u svom cilju ima stvaranje održivije tekstilne industrije, Fjällräven je u top 10 brendova tekstilne industrije...

Fashion report

Zima je bez vune nezamisliva, baš zato je vuna jedan od omiljenih Fjällrävenovih materijala.

Trendovi

Vuna se može proizvesti na održiv način i htjeli učiniti sve da u tome i uspiju.

Video box 1

Video tutorial će vam pokazati kako je to zapravo vrlo jednostavno izraditi pompone a fotografija niže dati još koju ideju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.