Volimo kuhati i eksperimentirati s novim receptima, a ljeto je idealno vrijeme za to budući da nam je dostupan veliki izbor sezonskog voća i povrća koji će biti savršen dodatak svakome jelu. Posebno volimo brza i jednostavna, a ujedno i zdrava jela. Danas biramo nesvakidašnju kombinaciju namirnica: tjestenina, nektarine, tikvice i feta sir. No upravo ova kombinacija daje ukusno i neobično jelo koje spaja okuse slatkoće nektarine s osvježavajućim okusom tikvica i kiselkastim okusom feta sira i koje će očarati i one s najzahtjevnijim nepcem.
Sigurni smo da će salata od tjestenine od nektarina, tikvica i feta sira postat će neizostavni dio vaših ljetnih jelovnika.
U nastavku vam donosimo recept iz kuhinje Slavice Šagolj.
Sastojci:
500 g EKOZONA integralne tjestenine
3 mlada luka
150 g feta sira
2 veće nektarine
150 g mini rajčica
2 manje tikvice
1 velika žlica sezama
maslinovo ulje
sok pola limuna
sol
papar
Priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Mladi luk narežite na kolutiće, feta sir na kockice, nektarine na kriške, mini rajčice na pola. Na malo maslinova ulja popržite vrlo kratko tikvice koje ste narezali na kolutiće. U veliku zdjelu stavite tjesteninu. Dodajte jedan po jedan sastojak. Sve začinite solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Promiješajte te dodajte sezam. Još jednom sve lagano izmiješajte i servirajte.
Ako niste ljubitelj tikvica i nektarina, pokušajte ih zamijeniti drugim vrstama voća i povrća – ljeto barem nudi veliki izbor, a bit će zabavno vidjeti kakve ukusne kombinacije ste smislili! Dobar tek!
Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.