Beauty report

Savjeti za mladenačku svježinu kože

Pravilna njega u mladosti – lijepa i zdrava koža u starosti.
Ljepota nije pitanje dobi već dobre njege. Žena, koja u mladosti nauči što je potrebno koži, i u pedesetoj će još uvijek biti lijepa. Iako je u dvadesetoj godini koža bez bora i dobro prokrvljena, na njenoj se površini mogu javiti manje nečistoće i prištići.

Za njih se treba pobrinuti. Prvi korak: ujutro i navečer lice valja očistiti blagim sapunom za lice i potom ga namazati laganom hidratantnom kremom ili losionom koji ne izaziva pojavu sitnih crnih prištića (mitesera).

Nemojte biti sam svoj majstor

Osobe koje imaju problema s miteserima i prištićima, ni u kojem ih slučaju ne smiju same istiskivati. Zbog nestručnih postupaka mogu popucati kapilare, što izaziva prodiranje krvi u tkivo, a to potiče stvaranje melanina. Na kraju nastaju smeđe mrlje koje se više ne mogu ukloniti. Kozmetičarka će proširiti pore i potom bez opasnosti od ozljeda istisnuti čepiće loja.

Ne vjerujte suncu

O vama ovisi kako će vaša koža izgledati za dvadeset godina. Previše sunca izaziva bore čak i ako ih sada još ne primjećujete.



Svako crvenilo je blaga sunčana opeklina koju koža nikada ne zaboravlja. Upotrebljavajte šminku koja sadrži zaštitni faktor, a pri sunčanju ne zaboravite zaštititi osjetljive dijelove na vratu (to se posebno odnosi na skijašice). Ipak, najbolje je lijepu, blago preplanulu put steći u hladu.

Masirajte lice

Zdravoj koži godi masaža četkicom za lice ili blagi piling. Time ćete odstraniti ljuskice kože i omogućiti joj da bude spremnija za daljnju njegu.

Za i protiv čokolade

Osobama s problematičnom kožom, sklonom prištićima ili aknama zabranjena je i čokolada. Sami utvrdite kako na njih reagira vaša koža. Ako se pojave pristići, slatkiša se, na žalost, morate odreći. Ako ne – dobar tek!

Ordinacija.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version