Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Savjeti za zdravlje ljeti

Brzinsko liječenje glavobolje, prehlade, alergije i ostalih ljetnih nevolja.

Često nam se dogodi da napokon odemo na godišnji odmor, otputujemo na željeno mjesto i onda krenu sitni problemi koji nas sprječavaju da potpuno uživamo. Već prije puta krenu problemi s probavom, pa nas počne po putu boliti glava, stignemo na odredište, a onda nas uhvati prehlada. Zatim se okupamo nekoliko puta i upale nam se uši, navečer prošećemo po rivi u novim cipelama i stvore se žuljevi, od svega toga nam skoči krvni tlak i na kraju legnemo na sunce i opali nas sunčanica.

E pa za sve te boljke donosimo brzinsko rješenje.

Toplo-hladno protiv glavobolje


Glavobolja zna biti dosadna bol, a više puta ne želimo popiti tabletu ili ju ni nemamo sa sobom na ljetovanju. Tada se otuširajte naizmjenično s toplom i hladnom vodom, jer promjena temperature vode utječe na bolju prokrvljenost i veći dotok kisika. Ne zaboravite piti puno tekućine – možda vas i zbog žeđi boli glava.Slanom vodom protiv prehlada

Bilo more ili zasoljena voda iz pipe – idealna je u borbi protiv prehlada. Jednostavno isperite nos sa slanom vodom. Osim što ćete pročistiti začepljen nos, dezinficirat ćete viruse.

Čokoladom protiv proljeva

Najbolja i najzdravija je tamna čokolada, dakle sa što većim postotkom kakaa. To nije samo dobar mamin ili bakin savjet, već su to pokazala i brojna istraživanja.

Kretanjem protiv straha

Kada imamo strah prije leta, puta, bilo čega, najbolje je kretanjem izbaciti adrenalin, pa će vam stres i strah biti podnošljiviji. Tako možete prije ulaska u zrakoplov prošetati terminalom ili sakriveni od pogleda prolaznika skakati kako bi se ispucali i mirno odradili što vas čeka.Melem i vazelin protiv žuljeva

Planinarili ste cijeli dan, a kada ste došli doma otkrili ste novi žulj na stopalu. Prije spavanja namažite mjesto s melemom ili vazelinom.

Bolne uši

Često se nakon aktivnosti u moru ili bazenu upale uši. To se događa zbog zaostale vode u ušima ili zbog klora koji je najčešći krivac za upale. Stoga ukoliko imate osjetljive uši, nakon svakog kupanja ih isperite slatkom vodom. Ako se upala već aktivirala a niste blizu doktora i ljekarne, zagrijte si maslinovo ulje i tako vruće uz pomoć vate držite u ušima dok se ne ohladi.

Ružmarin za krvni tlak

Kada je vruće, naš krvni tlak zna raditi probleme, a za taj problem je odlično rješenje ružmarin. Popijte ga kao čaj ili si napravite toplu kupku.

Spavanje uz hladnu bocu

Tijekom nesnosnih vrućina, ponekad znaju biti vruće noći koje nam ne daju spavati. Kako bi si olakšali noć i snizili temperaturu tijela, držite kraj kreveta bocu hladne vode koju si povremeno stavite na vrat ili trbuh. To će vas isti tren rashladiti te ćete lakše utonuti u san.Čuvajte se sunčanice

Čim osjetite vrućinu i pulsiranje glave, odmah se maknite sa sunca. Na glavu nanosite rashlađene obloge, a ako nakon nekoliko sati dobijete visoku temperaturu, odmah se javite liječniku.

Crni čaj ublažava alergiju na sunce

Najjednostavnija prva pomoć protiv alergije na sunce je crni čaj kojeg na kožu nanesemo kao hladni oblog.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Zamislite i hodanjem gubite kilograme! Umjesto kave, prijateljicu pod ruku i đir po gradu!

Duh i tijelo

Pretjerana nesebičnost dovodi do nesposobnosti da kažemo NE.

Zdravstveni karton

Istraživanja pokazuju da će tri od četiri žene imati gljivičnu infekciju u nekom periodu njihovog života, a pola njih dobit će je dva ili...

Moj dom

Ako slučajno imate podrum s niskim temperaturama, jabuke tamo mogu stajati do 10 mjeseci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.