Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Šest savjeta za rješavanje negativnih emocija

Postoje načini da se relativno jednostavno i brzo oslobodimo negativnih emocija i vratimo stabilnost koja nam je prijeko potrebna

Postoje načini da se relativno jednostavno i brzo oslobodimo negativnih emocija i vratimo stabilnost koja nam je prijeko potrebna. Tih negativnih emocija koje nas opterećuju te trenutačno možda čine nesposobnima za normalnu komunikaciju, važno je čim prije osloboditi se, a za to su nam na raspolaganju razne metode.

1. Kratka šetnja

Ako se zbog lošega raspoloženja bojite da ćete svojom pojavom ili negativnim emocijama nabijenom komunikacijom pokvariti zabavu, izazvati konflikt ili jednostavno uništiti raspoloženje još nekome, pokušajte nakratko prošetati kako biste se smirili. Pokušajte se tijekom šetnje usredotočiti na vlastito disanje, odnosno dišite polako i pravilno da bi se primirila adrenalinska reakcija u vama. Kako biste se u potpunosti mogli usredotočiti na disanje, razmišljajte jedino o tome kako pravilno disati, a sve druge misli uklonite. Na taj ćete se način barem djelomično osloboditi i onih negativnih.

2. Slušanje glasne glazbe

Ako ste pak sami u uredu ili kod kuće, negativne emocije možete izbaciti i pjevajući uz glasnu glazbu. Neovisno o tome želite li se isplakati ili vrištati, glasna muzika zajamčit će vam privatnost, odnosno onemogućiti da vaše emocije dopru do okoline. Na koji god način izbacili svoje loše emocije, nakon toga ćete se zaista barem kratkotrajno osjećati mnogo lakše.

3. Mirisna kupka i ulje za tijelo

Blagodati umirujućih toplih kupki su nebrojene, a jedna od njih je i povoljan utjecaj na sveopće psihofizičko stanje. Topla voda, tišina i opojni mirisi pripomoći će vam da se opustite i nakon sat vremena iz kupaonice izađete smireni i mnogo bolje volje. Još ako utrljate omiljeno ulje…

Olival Zlatno ulje smilja 01

4. Druženje s kućnim ljubimcima

Jeste li znali da milovanje mačke pomaže u snižavanju visokoga krvnog tlaka? Kućni ljubimci djeluju blagonaklono na naše raspoloženje, ali i zdravlje. Ako ste loše volje, poigrajte se sa svojom mačkom ili psom, a mogu vam praviti i društvo tijekom šetnje. Zbog njihova veselja što im posvećujete pozornost, odmah ćete se i vi osjećati bolje.

Nemate ljubimca? Prošećite do susjeda!

5. Kuhanje

Kuhanje je kreativan proces te će vam također pomoći da se usredotočite na nešto drugo, umjesto na izvor vaših loših emocija. K tome, ako se upustite u pečenje kolača, onda je dobro raspoloženje zajamčeno: šećer instantno podiže razinu energije u tijelu, a očaravajuće arome kao što su vanilija ili naranča koje možete ubaciti u kolače dodatno će pomoći da doista uživate u trenutku.

6. Aktivna tjelovježba

Ako ste ljubitelj rekreacije i dobre tjelesne kondicije, u dane kada ste loše volje priuštite si nešto više od lagane šetnje. Nebrojeno je puta dokazano da pojačana fizička aktivnost pridonosi poboljšanju raspoloženja jer se tijekom vježbanja u našemu mozgu otpušta endorfin – hormon sreće.

Izvor: www.jglobitelj.hr

[box style=”0″]

I vas čeka omiljeno Olival ulje! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #umirujuce

Prijave primamo do 19. kolovoza, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica: Dea Dea Fox

[/box]

Više

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Duh i tijelo

Konstantan pritisak, strah od isključivanja, stalna borba s rokovima, manjak slobodnog vremena realnost su za mnoštvo zaposlenika kako u velikim kompanijama tako i među...

Zanimljivosti

Stres. Riječ koja se čuje gotovo svakodnevno - suradnici, članovi obitelji i prijatelji žale se kako puno rade i pod stalnim su stresom.

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.