Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sjajna vijest za ljubitelje sushia

Sushi se nalazi visoko na ljestvici najpopularnijih jela na svijetu, a brojne ljubitelje ima i u Hrvatskoj, gdje je ovaj slasni egzotični zalogaj u strelovitom porastu posljednjih nekoliko godina

Sushi se nalazi visoko na ljestvici najpopularnijih jela na svijetu, a brojne ljubitelje ima i u Hrvatskoj, gdje je ovaj slasni egzotični zalogaj u strelovitom porastu posljednjih nekoliko godina. Za sushi vlada uvriježeno mišljenje da ga je komplicirano pripremiti kod kuće, stoga većina poseže za drugim opcijama, poput take-out-a i sl. No što kada bi mogli naučiti osnove izrade sushija tijekom jednog popodneva, u super atmosferi i fenomenalnom ambijentu, i to pod stručnom palicom cijenjenog sushi chefa?

Studio Katran, udruga za promicanje urbane kulture, i Mladen Križanović, sushi majstor s certifikatom Tokyo Sushi Academyja, pokreću radionicu koju ne želite propustiti! Priprema sushija kod kuće dosad se možda činila kompliciranom, no sada je tome došao kraj. Priznati sushi majstor vještinu izrade sushija naučio je u njegovoj prijestolnici – Japanu, a sada je spreman to znanje podijeliti sa svima koji imaju želju postati sushi znalci, i to u sklopu Studija Katran, svestranog kreativnog prostora u širem centru Zagreba.

„Ideja je došla spontano na jednom od evenata koje organizira ekipa u Studiju Katran. Sushi je sve popularniji u Zagrebu i šire, Studio Katran je poznata lokacija, u sklopu koje kreativna ekipa stalno smišlja novi, zanimljivi sadržaj, pa je slijed događaja ustvari prilično logičan“, kaže chef Križanović i dodaje: „Ne morate biti ljubitelj sirove ribe, ne morate znati ništa o sushiju, dovoljna je dobra volja i ljubav prema finom zalogaju, ostalo prepustite nama. Prijavite se i dođite s nama naučiti novu vještinu. Uz to garantiramo dobru zabavu, a vjerujte da ćete se i najesti do mile volje“.  Mladen Križanović uspješno je završio Tokyo Sushi Academy, jednu od najpoznatijih japanskih škola za strane sushi majstore, gdje je naučio sve tajne izrade sushija.

Usavršavanje je nastavio u sklopu Cateringa Lisak, a nedavno je, u suradnji s Victus Grupom, osmislio i pokrenuo projekt Gyotaku Sushi Bara, koji su dosad otvorili na 6 lokacija u Zagrebu, a na tome ne namjeravaju stati.

Sushi radionica u Katranu prilagođena je radnom vremenu, stoga cijela priča kreće u 18 sati, a traje oko tri sata. Svakog polaznika očekuje pripremljena radna stanica, profesionalni pribor i svježe namirnice. Industrijski stil cjelokupne lokacije u dvorištu Radničke 27 sjedinjen je s modernim elementima, koji zajedno tvore jedinstven prostor u kojem će Mladen podijeliti svoje vještine pripreme sushija s polaznicima, nakon čega će oni dobiti osnovna znanja te će s lakoćom moći pripremiti ukusne rolice kod kuće, za svoju obitelj i prijatelje. „Od samih početaka Studio Katran je bio više od običnog foto studija. Zahvaljujući godinama iskustva i kreativnoj atmosferi, Studio Katran je postao platforma za promicanje urbane kulture, evenata i zabave koja ni u vremenima pandemije nije prestala osmišljavati i prezentirati novi, prepoznatljiv sadržaj. Ovo je još jedan od naših projekata za koji već sada imamo poprilično prijava, a naš cilj je dovesti japansku kuhinju u svako kućanstvo.“ – rekao je voditelj udruge Dorijan Kljun.

Radionice će se održavati svake srijede, cijena za jednu osobu je 400 kuna, a za dvije osobe 600 kuna. Prijave na: [email protected]

Više informacija na: https://www.facebook.com/studiokatranevents i www.studiokatran.com

Ne propustite

Gastronomija

Barbieri's Bar obogaćuje zagrebačku gastro scenu te donosi dašak restoranskih ponuda svjetskih metropola.

Zanimljivosti

Četiri dana trajanja Sajmova hrane i zdravog življenja bit će ispunjeni, ne samo bogatom ponudom proizvoda, već i ekskluzivnim popratnim događanjima.

Putovanja

Navede li vas put do najvećeg hrvatskog poluotoka u potrazi za jedinstvenim (gastronomskim) iskustvom, mjesto koje nikako ne smijete zaobići vodnjanska je Stancija San...

Gastronomija

Kotluša je termin koji se u dijelu Slavonije, iz kojega potječu i idejni začetnici čitavog projekta, koristi za veliki lonac u kojemu se često...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.