Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Škola za modu i dizajn proslavila 30 godina rada

Zagrebačka Škola za modu i dizajn proslavila je 3. svibnja 2022. Dan škole i 30 godina dizajna u svom školskom vrtu te predstavila radove učenika modnim revijama uz suradnju sa Ljupkom Gojić Mikić i Aleksandrom Dojčinović.

Zagrebačka Škola za modu i dizajn proslavila je 3. svibnja 2022. Dan škole i 30 godina dizajna u svom školskom vrtu te predstavila radove učenika modnim revijama uz suradnju s Ljupkom Gojić Mikić i Aleksandrom Dojčinović. Proslava se održala pod pokroviteljskom Obrtničke komore Zagreb i Direkcije izbora za Miss Hrvatske.

U prepunom školskom vrtu predstavljena je Haljina (ne)nasilja, kreirana i izrađena za poznati model i dizajnericu Ljupku Gojić Mikić. Osnovni dio haljine simbolizira transformaciju, preobražaj, borbeni duh i početak novog života. Stražnji dio haljine je plašt koji nosi simboliku straha, potrebu za transformacijom, i to je ono što još uvijek žena ima na leđima jer put transformacije dug, ali ga ona ipak ostavlja iza sebe. Ljupka je nakon dugo godina ovaj put prošetala pistom Škole za modu i dizajn u pratnji učenika koji su nosili različite majice sa porukama protiv nasilja te su tako zajedno poslali snažnu poruku.

Svoju kolekciju predstavila je i dizajnerica Aleksandra Dojčinović koju Škola za modu i dizajn ponosno ističe kao svoju bivšu učenicu. Njezinu kolekciju predivnih večernjih haljina nosile su kandidatkinje Izbora za Miss Hrvatske, koji također ove godine obilježava 30 godina.

Pored originalnih suradnji, predstavljene su i modne revije, radovi učenika i nastavnika poput Odijela za čitanje u suradnji sa knjižnicama grada Zagreba, modne revija 3 u 1, Staro, a novo – retrospektiva i modna revija Život je u boji. Ujedno, akademski slikari Škole za modu i dizajn predstavili su svoje radove u prigodnoj izložbi povodom proslave 30 godina dizajna.

Više

Trendovi

Da je bila riječ o dobroj odluci potvrdio je već prvi pogled na prostranu garažu.

Fashion report

Rezultat spomenutog je "Love the future again" kolekcija temeljena na prirodnim tkaninama i bojama.

Trendovi

Kada u trgovini vidite prekrasan komad odjeće i sa zadovoljstvom ga kupite, rijetko kada vodite brigu o tome kako ćete ga prati.

Trendovi

Pametni sat je nešto na što se je jednostavno i lako naviknuti – ima toliko korisnih značajki da jednom kada ga počnete koristiti neće...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.