Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Slatkopedija – sretan drugi rođendan!

Idejna začetnica ovog portala jest Kate Bošković, danas 29-godišnja novinarka iz Splita koja je početkom 2017. uočila nedostatak jednog takvog slatkog portala na području Republike Hrvatske.

Dvije su godine već prošle od kada se na hrvatskom medijskom nebu pojavio novi portal, specijaliziran isključivo za slastice i slastičarstvo – portal Slatkopedija. Iako bi na prvi pogled netko možda mogao pomisliti da je riječ samo o još jednom gastronomskom portalu u nizu, to ipak nije tako. Naime, upravo je stroga vezanost za slatke teme ono što Slatkopediju razlikuje od drugih portala u Hrvatskoj, ali i u obližnjim zemljama u kojima Slatkopedija ima brojne čitatelje.

Kate Bošković

Idejna začetnica ovog portala jest Kate Bošković, danas 29-godišnja novinarka iz Splita koja je početkom 2017. uočila nedostatak jednog takvog slatkog portala na području Republike Hrvatske. Svega četiri mjeseca bilo je potrebno da Kate, uz tim koji je spremno stao uz nju, svoju ideju pretoči u stvarnost.

Dvije godine poslije Slatkopedija mnogima više nije nepoznanica. Među profesionalnim slastičarima, sladoledarima, znanstvenicima i brojnim drugim pripadnicima slatke industrije kriju se Slatkopedijini suradnici i ljudi koji su prepoznali novinarsku kvalitetu ovog portala.

Svoj uspjeh i jačanje Slatkopedija duguje uigranom radu dviju sestara – Kate i Mirjane koje su svoje vrijeme, znanje, volju i trud posvetile izgradnji medija koji su slastičari prepoznali kao svoj mediji te na kojem brojni čitatelji traže najnovije informacije, savjete i najslađe recepte.

„Mirjana i ja smo od oduvijek jako povezane, uvijek smo sve dijelile i zato mi je jako drago da dijelimo i ovaj naš slatki projekt. Tu je i naša najstarija sestra Jelena koja nam je na samom početku pomogla financijskim sredstvima i davši našem portalu ime Slatkopedija“ – priča Kate, koja je ponosna i na činjenicu da je Slatkopedija probila granice Lijepe Naše.

„Veliku čitanost ostvarujemo i u susjednim zemljama, naročito u Bosni i Hercegovini i Srbiji, odakle i dolaze naši brojni suradnici i gosti na portalu, ali i Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.“ – ističe Kate, navodeći  da upravo iz susjednih zemalja dolazi oko 20 posto njihovih čitatelja.

„Zanimljivo je da je zbog velikog broja hrvatskih iseljenika, Njemačka na četvrtom mjestu zemalja u kojima je Slatkopedija najčitanija.“ – kaže Kate.

Dvije slatke godine već su iza njih, kao i brojne slatke priče u kojima su sudjelovali kao medijski pokrovitelji. Osobito su ponosni što su medijskom promocijom podržali brojne slatke humanitarne akcije, kojima je cilj pomaganje djeci i drugim potrebitima.

Da Slatkopedijino ime postaje sve prepoznatljivije u slatkim krugovima, potvrđuje i činjenica da je Kate nedavno bila članica žirija na izboru najboljeg hrvatskog sladoleda.

„Svjesni smo da iz godine u godinu svojim radom podižemo ljestvicu i da publika od nas očekuje sve više i više. To nas veseli, ali i obvezuje jer moramo opravdati stečeno povjerenje i ponuditi čitateljima razlog da i nadalje ostanu s nama. Brojne ideje nam se vrte po glavi, nadamo se da ćemo ih, uz pomoć sponzora i partnera, uspjeti i ostvariti i tako dodatno zasladiti svakodnevicu naših čitatelja“ – tajanstveno će na kraju Kate Bošković.

Više

She Book Club

Iako ova slikovnica predstavlja nastavak prve, ona može funkcionirati i potpuno samostalno jer se priča ne nastavlja na prethodnu.

Zanimljivosti

U slikovnici „Kad nestanu slastičari…“ dogodit će se upravo to – na neko će vrijeme nestati slastičari te će sve slastičarnice biti zatvorene, a...

She Book Club

Naklada je mala, a priča jako vrijedna stoga za slađe proljeće nabavite svoj primjerak „Slatke šumske priče“.

She Book Club

Prva slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija vodi vas u potragu za čarobnim keksićima koja će rezultirati važnim životnim poukama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.