S modne piste

Sloboda na modnim pistama

Predstavljamo vam najnovije trendove za nadolazeću sezonu.
Sve četiri modne prijestolnice – New York, London, Paris i Milano, pokazale su da se slažu u jednom: eklektičnost se vratila u modu, eksperimentiranje stilovima i krojevima, te modnim dodacima, vraća dugo očekivanu slobodu na modne piste.

Asimetričnost s haljinama na jedno rame

Ove sezone apsolutni je hit haljina na jedno rame. Bilo da se radi o romantičnoj haljini u stilu grčke boginje (Valentino, Kenzo, Elie Saab), ili ultra seksi, kakvu predlaže Gucci i Roberto Cavalli, ova haljina je glavni "must-have" ove sezone.

Futurizam u kroju je i dalje prisutan pa tako Balenciaga i Karl Lagerfeld predstavljaju svoju haljinu na jedno rame kao ulta kratku i zavodljivu.

Osamdesete u sakou

Već nekoliko sezona za redom, osamdesete vladaju modnim pistama, a taj trend nastavlja se i u nadolazećoj sezoni. Dizajneri poput Moschina i Top Shop Unique su razigrani i šaljivi, dok Gucci i Stella McCartney ističu ženstvenost.

Miljenik dizajnera je sako, najbolji podsjetnik osamdesetih, koji se nosi uz uske hlače i visoke potpetice.

Spajanje nespojivih boja

Za nadolazeće ljeto sve je dopušteno: možete biti odvažni i kombinirati više boja odjednom.

Kombinacija plave i smaragdno zelene ili roze i narančaste ukazuju na novi trend, spajanje nespojivog.

Za nešto manje hrabre, zlatna boja se ponovno vratila ma modne piste (Prada, Roberto Cavalli), no mnogi dizajneri (Blumarine, Lanvin, Bottega Veneta).

I dalje naglašavaju da će ne-boje poput bijele i bež biti prisutne i za toplih, ljetnih dana.

Novi traper

Ako je suditi prema nadolazećoj sezoni, traperice niskog struka su zamijenile vrećaste traperice koje se nose stegnute u struku i zavrnute iznad gležnja.

Dobra je vijest da su vrlo udobne, ali ako nemate vitku figuru i duge noge, radije se držite užih modela, jer ove traperice stvaraju vrećastu siluetu što nije za svakoga.

Na visokoj nozi

One su i dalje vrtoglavo visoke, no ove sezone sve je u detaljima (Prada, Chanel, Louis Vuitton), bojama (Jean Paul Gautier, Lanvin) i neobičnim petama (Christian Dior, John Galliano, Celine ).

Cipele tako postaju pitanje statusa i stila, preuzevši ulogu od toliko obožavanih torba, koje su ove sezone u drugom planu.

Modni dodaci

Šeširi su se vratili na modnu scenu (DSquared), a dopušteno je eksperimentirati sa različitim oblicima i bojama.

Različite ukosnice, trake kojima se veže konjski rep (Louis Vuitton) ili neobičan šal dobar su izbor pa podizanje odjevne kombinacije.

Torbe su u dalje velike, ali više se ne nose u rukama, nego nonšalantno vise na dugačkom remenu.

Za večernji izlazak tu su omiljene clutch torbice u svim bojama, posute kristalima i dodacima poput mašni i vrpci (Miu Miu, Prada).

(Foto: grazia.ninemsn.com.au; vogue.co.uk; pipeline.refinry29.com)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version