Obitelj

Snažan glas tete Maje

Pjevačica Maja Vučić kao posebna izaslanica za roditelje i bebe ne odustaje od pomaganja UNICEF-u.
S UNICEF- om je započela suradnju puno prije nego što je dobila ikakvu titulu. 

– Oduvijek sam bila senzibilizirana za teme vezane uz djecu, njihov rast i razvoj i nije mi teško biti UNICEF-ov volonter. Osobito sam bila angažirana u akcijama "Stop nasilju među djecom" i "Svako dijete treba obitelj",- priča Maja Vučić.

Paralelno s rođenjem njenog djeteta UNICEF je pripremao novu akciju pod nazivom "Prve tri su najvažnije". Sudjelovala je u planiranju novih aktivnosti i negdje kroz to druženje UNICEF joj je predložio da postane "Posebna izaslanica za roditelje i bebe" i nositeljica te akcije.

– S obzirom na to da UNICEF ne traži savršene roditelje, već one koji žele učiti i biti što bolji roditelji, pristala sam biti njihova ambasadorica i nositeljica akcije,- nastavlja poznata hrvatska pjevačica.

Akcija je krenula sa savjetima za roditelje, a u tu svrhu snimili su i DVD sa zanimljivim pričama o dojenju, ranoj komunikaciji, dolasku braće i sestara, hranjenju… o čemu su iskreno progovorile naše poznate osobe koje imaju malu djecu. Jednostavno su pokazali s kakvim se teškoćama susreću i kako ih rješavaju.

Akcija „Škole za Afriku“

"Rodilišta prijatelji djece" bila je još jedna akcija u kojoj je sudjelovala Maja Vučić. Ciljem je bio istaknuti važnost kontakta između majke i djeteta od prve sekunde rođenja. Kako mnoge bolnice ne zadovoljavaju tehničke uvjete da bi majka mogla uopće boraviti s djetetom stalno u istoj sobi, dogodile su se i na tom planu velike promjene u više hrvatskih bolnica. Kriteriji su visoki, ali se bolnice i njihovo osoblje trude ne bi li osigurale najbolje za rodilje i bebe. Neki su već postali prijatelji djece, a drugi su na dobrom putu da to budu.

– I još jedna akcija zbog koje sam jako sretna jest "Škole za Afriku". Sudjeluje je 50-ak naših škola u kojima učenici prikupljaju novac za obrazovanje afričke djece. Dosad su sakupili više od 500.000 kuna. Boravkom u Centralnoj Afričkoj Republici (CAR) uvjerila sam se koliko je toj djeci teško. Sustav im ne omogućuje besplatno školovanje i zdravstvenu skrb, a bez obrazovanja nitko ne može napredovati,– priča se Maja Vučić.

Potrebe djece su velike na raznim stranama svijeta. U suradnji UNICEF-a i Pampersa sakuplja se novac za cjepivo protiv neonatalnog tetanusa. U iduće tri godine planira se potpuno iskorijeniti umiranje od tetanusa. Od neonatalnog tetanusa godišnje umire 140.000 beba i 30.000 majki.

Donacije za djecu

Trenutno, naša sugovornica ima pune ruke posla. I dalje se ide s "Prve tri su još važnije", a uskoro kreće i akcija za podizanje svijesti o pravima djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

– Moja uloga u UNICEF-u jest privlačiti medijsku pozornost kako bi građani čuli više o problemima s kojima se bavimo, pronašli odgovarajuće informacije, jer one roditeljima mogu koristiti, potaknuti ih da budu još bolji. Želim skrenuti pozornost i na činjenicu da se UNICEF-u uvijek može pomoći, ako ništa drugo, onda barem kupnjom dječjih igračaka i čestitki,- poručila je na kraju naša sugovornica.

UNICEF-ovi ambasadori ostaju zauvijek posvećeni svojoj misiji pa će po svemu sudeći i pjevačica Maja Vučić, na radost brojne djece, još dugo volontirati samo za njih.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Jedna prosječna četkica za zube može sadržavati preko 10 milijuna bakterija.

Darivanje

Izgradite povjerenje, postavite zdrave granice i povežite se sa svojim djetetom

Darivanje

Ususret Majčinu danu na naše tržište stiže nova domaća slikovnica posvećena upravo – majčinoj ljubavi.

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version