Predstavljamo

Dan mimoza: Spriječite rak vrata maternice

Iako je rak vrata maternice često “tu negdje”, a domaće se Ministarstvo trudi održavati svijest žena o važnosti prevencije, tek kad vaš nalaz pokaže nešto sumnjivo ili postoji sumnja za takvo što, upali vam se “kliker” i onda ste spremni na sve. U subotu 17. siječnja 2015. započinje obilježavanje 9. Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice javnozdravstvenom kampanjom “Dan mimoza”, nacionalnim danom borbe protiv raka vrata maternice u Hrvatskoj.

Organizatori kampanje su Zajednica pacijenata oboljelih od raka “Sveti Juraj“ uz podršku Hrvatske lige protiv raka, Zagrebačke lige protiv raka, Udruge Zdravka, Udruge SVE za NJU i Europske udruge za prevenciju raka vrata maternice (ECCA). Pokrovitelji su Sabor RH, Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Grad Zagreb.

8. Dan mimoza održat će se u subotu 17. siječnja, na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu od 10 do 14 sati, a organizatori će se medijima i javnosti obratiti u 11 sati. Pozivamo i vas da dođete, podržite akciju, ali najvažnije od svega pazite na svoje i zdravlje žena koje volite. Rak vrata maternice nije šala.

Foto: Pixabay.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Prehrambeni kvasac je dodatak jelima koji dolazi u obliku pahuljica ili praha. Riječ je o veganskom proizvodu koji, među ostalim, u receptima zamjenjuje mliječne...

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Putovanja

Pašman je smješten u zadarskom arhipelagu, a odlikuju ga izuzetne prirodne ljepote koje se protežu duž njegovih 70-tak kilometara obale.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version