Obitelj

Stiže Jose Carreras!

Slavni tenor ovaj put pomaže školovanje siromašne djece.
Operna legenda, španjolski tenor Jose Carreras pjevat će na dobrotvornom božićnom koncertu u prosincu u Zagrebu. Dirigent će biti Ivo Lipanović, piše Croatian Times.

Kako se očekuje, ostali će izvođači biti Toni Cetinski, irska sopranistica Celine Byrne, akademski zbor "Ivan Goran Kovačić", djevojački zbor "Zvjezdice" i Zagrebačka filharmonija. U koncertu ćemo moći uživati 19. prosinca u dvorani Arena.

Prihod od toga glazbenog spektakla ići će u dobrotvorne svrhe, zakladi kojoj je cilj omogućiti studiranje djeci lošijega imovinskoga stanja.

Ulaznice se po cijeni od 160, 210, 320, 520 i 820 kuna mogu kupiti u Eventimovim prodavaonicama ili na internetskoj stranici http://www.eventim.hr/portal/hr/.

Slavuj dobrotvor

Tenor rodom iz Katalonije nije prvi put u glavnom hrvatskom gradu. Prošle godine sudjelovao je na dobrotvornom koncertu za maestra Vjekoslava Šuteja, a 2007. pjevao je za Zakladu Ane Rukavine. I njemu je svojedobno trebala pomoć, godine 1987. obolio je od akutne limfne leukemije, na vrhuncu karijere. Unatoč lošoj prognozi, nakon jedne godine intenzivnog liječenja i transplantacije uspio je pobijediti bolest i nastaviti s karijerom.

Tada je iz zahvalnosti osnovao Fundación Internacional José Carreras para la lucha contra la leucemia s glavnim sjedištem u Barceloni i od 1988. godine bavi se dobrotvornim radom.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Događanja

She.hr vam želi sretan Božić

Duh i tijelo

Dok neke  božićno i predbožićno razdoblje asocira na toplinu obiteljskog doma, kićenja božićne jelke, puricu s mlincima, gledanja prigodnog filma dok vani pada snijeg,...

Gastronomija

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version