Događanja

Što je potrebno za savršeno slatko dizano tijesto?

Novi di-go kvasac za kolače

Kvasac d.o.o. nedavno je predstavio di-go kvasac za kolače, novi proizvod iz njihove tvronice sa 135 godišnjom tradicijom.

Ovaj novi proizvod, dobiven iz posebnog soja znatno je aktivniji u okruženju s više šećera, čime brže potiče proces fermentacije tj. stvaranja plina CO2 koji podiže tijesto i daje mu rahlost. To u praksi znači da upotrebom novog di-go kvasca za kolače preskačemo ili skraćujemo nekoliko faza u pripremi kolača. Više nije potrebno ostavljati kvasac pomiješan s toplim mlijekom ili vodom da se prvo zasebno diže, pa ga tek onda pomiješati s ostalim sastojcima, sada to možemo napraviti odmah. Osim toga, samo dizanje tijesta je znatno brže, a tijesto je manje osjetljivo na promjene temperature u vašoj kuhinji.

Taj ‘snalažljivi’ di-go kvasac za kolače prvi je takav kvasac u regiji, čiju kvalitetu garantira domaća proizvodnja.

Kvasac je ‘živi organizam’, a kockica kvasca skup je živih stanica, odnosno jednostaničnih mikroorganizama veličine 6 do 8 μm. Gram kvasca sadrži 10 milijardi živih stanica! Mikroorganizmi u kvascu proizvode CO2, plin koji diže tijesto, daje mu elastičnost i volumen te pridonosi aromi pečenih proizvoda. Kvasac odlikuje visok sadržaj bjelančevina, vitamina skupine B te različitih enzima i minerala.

Upotreba kvasca u kulinarstvu poznata je od davnina, nekoliko civilizacija, uključujući Egipćane, Židove, Grke te kasnije Gale i Ibere, proizvodilo je fermentirane prehrambene proizvode. No, tek je u 19. stoljeću francuski kemičar Louis Pasteur dokazao da fermentacija nastaje uz pomoć živih mikroorganizama.

Bez obzira za što se ovog Božića odlučili, bila to tradicionalna orahnjača, makovnjača, fritule, kuglof, slatki božićni kruh ili nešto drugačije poput slatkog vijenca ili tijesta punjenog voćem, orasima, bademima, bez obzira na to, Vaša sigurna ‘karta’ za božićni stol prepun delicija od tijesta je di-go kvasac za kolaže. Nemojte to smetnuti s uma pri planiranju božićne kupovine.

Sretni Vam i slatki blagdani.

Više informacija potražite na facebook stranici di-go kvasca.

[box style=”0″]

OSVOJITE MAJICU

Di-go kvasac vam poklanja 6 majica.

Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na igra@mmreza.hr s naslovom KVASAC te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koji novitet donosi tvornica Kvasac d.o.o.?

Vaše prijave primamo do 29. studenog 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnici su Ivana Mišetić, Atila Veliki, Sandra Ferenčić, Stella Kautero, Mario Stiks i Dunja Turkalj. Čestitamo!

[/box]

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Za ovu masku su vam potrebna samo 3 sastojka, koristi se jednom tjedno, a prve rezultate možete vidjeti, kako kažu, već nakon mjesec dana.

Zanimljivosti

Ako niste sigurni što gledati ovih dana i mislite da ste sve pogledali (vjerojatno i jeste), nekad je dobro pustiti stare filmove koji će...

Savjeti stručnjaka

Dok je uživanje u hrani i čaši vina sigurno dio te tradicije, ne može se poreći da je blagdansko prejedanje postalo važan dio iste...

Gastronomija

Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version