Kvasac d.o.o. nedavno je predstavio di-go kvasac za kolače, novi proizvod iz njihove tvronice sa 135 godišnjom tradicijom.
Ovaj novi proizvod, dobiven iz posebnog soja znatno je aktivniji u okruženju s više šećera, čime brže potiče proces fermentacije tj. stvaranja plina CO2 koji podiže tijesto i daje mu rahlost. To u praksi znači da upotrebom novog di-go kvasca za kolače preskačemo ili skraćujemo nekoliko faza u pripremi kolača. Više nije potrebno ostavljati kvasac pomiješan s toplim mlijekom ili vodom da se prvo zasebno diže, pa ga tek onda pomiješati s ostalim sastojcima, sada to možemo napraviti odmah. Osim toga, samo dizanje tijesta je znatno brže, a tijesto je manje osjetljivo na promjene temperature u vašoj kuhinji.
Taj ‘snalažljivi’ di-go kvasac za kolače prvi je takav kvasac u regiji, čiju kvalitetu garantira domaća proizvodnja.
Upotreba kvasca u kulinarstvu poznata je od davnina, nekoliko civilizacija, uključujući Egipćane, Židove, Grke te kasnije Gale i Ibere, proizvodilo je fermentirane prehrambene proizvode. No, tek je u 19. stoljeću francuski kemičar Louis Pasteur dokazao da fermentacija nastaje uz pomoć živih mikroorganizama.
Sretni Vam i slatki blagdani.
Više informacija potražite na facebook stranici di-go kvasca.
[box style=”0″]
OSVOJITE MAJICU
Di-go kvasac vam poklanja 6 majica.
Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na igra@mmreza.hr s naslovom KVASAC te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.
Koji novitet donosi tvornica Kvasac d.o.o.?
Vaše prijave primamo do 29. studenog 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.
Dobitnici su Ivana Mišetić, Atila Veliki, Sandra Ferenčić, Stella Kautero, Mario Stiks i Dunja Turkalj. Čestitamo!
[/box]
You must be logged in to post a comment Login