Trendovi

Što muškarce zaista privlači na ženama?

Nisu važne obline, bitan je – omjer!
Ljepota je poprilično nezahvalna tema. Percepcija koju pojedinac ima o njoj uvjetovana je nizom čimbenika. Ne kaže se bez veze da je ljepota u oku promatrača. Ali znanstvenici svijet ne gledaju na taj način. Kod njih vrijede samo činjenice i brojke. Tako je i po pitanju estetike, naročito ženskog tijela. Oni su, naime, otkrili f'ormulu' koja, prema njihovim riječima, matematički definira privlačnost i ljepotu žene, odnosno njenog tijela.

Ključ je u odnosu veličine bokova i struka.

Novozelandski antropolog Barnaby Dixson odlučio je preciznije odrediti što je to što na ženama što zaista privlači muškarce. Mnogi će u ovom trenutku pomisliti: "Zar to nije očito?". Istina, bujno poprsje, vitak struk, zaobljena pozadina, besprijekorno lice, lijepe oči, pamet ili što sve već nije odlika 'lijepih' žena nameću se kao logične stavke u formuli za privlačnost. Ali Dixon je dokazao da stvari ipak nisu tako očite.



Skupina volontera je gledala u fotografije žena kojima su grudi, struk i bokovi digitalno modificirani. Volonteri su morali ocijeniti privlačnost tih žena. Iako su u početku najviše gledali u grudi, pokazalo se da je za veću privlačnost ključan odnos, odnosno omjer veličine bokova i struka. Taj odnos je i brojčano definiran – 0,7 – točnije, struk bi trebao biti 70% opsega bokova – to je, dakle, matematički i statistički idealan omjer.

Znanstvenici kao dokaz za to navode nekoliko poznatih žena s tim omjerom; Marilyn Monroe, Jessica Alba, Alessandra Ambrosio pa čak i mršavica Kate Moss (nisu važne same obline već njihov omjer).



Ostataka članka pročitajte ovdje.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Savjeti stručnjaka

Sindrom policističnih jajnika ili skraćeno PCOS (engl. policystic ovary syndrome) čest je zdravstveni poremećaj u žena reproduktivne dobi.

Darivanje

Trideset godina nakon što je prvi put objavljena, knjiga ˝Muškarci su s Marsa, žene su s Venere˝ostala je najutjecajniji i najprodavaniji priručnik za veze.

Dobar posao

U četvrtak, 25. travnja, s početkom u 13 sati, na Visokom učilištu Algebra, po jubilarni deseti put održana je konferencija pod nazivom ICT Supergirls,...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version