Obitelj

Svjetski festival animiranog filma

Animafest, poslastica za najmlađe, ali i one malo starije.
Počinje 19. Svjetski festival animiranog filma – Animafest koji će trajati do 7. lipnja u Zagrebu. Festival će večeras otvoriti film i izložba Priita i Olge Pärn "Život bez Gabrielle Ferri".

Izložba će biti u Galeriji ULUPUH od 19 sati, dok projekcija počinje u 20:30 sati u kinu Europa.

Sve projekcije filmove će se održavati u Movieplexu u Kaptolu centru i kinu Europa.



Edukativni dječji program

Po prvi puta na festivalu ove godine će biti predstavljen edukativni kratkometražni tematski program pod nazivom „Ja, moje tijelo i mediji“. Riječ je o osjetljivoj temi percepcije sebe i vlastitoga tijela u suvremenoj medijskoj kulturi. Program je namijenjen je djeci starijoj od 12 godina.

Među animiranim filmovima koji će se prikazivati je i „Sexteens“ koji govori o tri djevojčice na pragu seksualnog života. Edukativni video se fokusira na seksualne probleme adolescenata.



U sklopu edukativnog programa je također „Prostor i energija“. Tematizira probleme ekologije i okoliša, a namijenjen je djeci starijoj od 11 godina.

„Dostava“ Tilla Nowaka biti će jedan od filmova u programu „Prostor i energija“. To je priča o promijeni iskvarenog svijeta.



Oba programa će se održati od utorka do petka, u 13 sati i u 15 sati. Održavat će se naizmjence. Počinju u utorak s programom „Prostor i energija“ u 13 sati, te nastavljaju s „Ja, moje tijelo i mediji“ u 15 sati. U srijedu je raspored obrnut, najprije će biti program „Ja, moje tijelo i mediji“ u 13 sati, a drugi program će se održati od 17 sati.

Oni koji preko tjedna neće moći prisustvovati projekcijama, mogu iskoristiti priliku preko vikenda. U subotu u 17 sati je „Prostor i energija“, a u nedjelju „Ja, moje tijelo i mediji“.

Animirani filmovi primjeren djeci još su „Majstori animacije“, „Mia i Migou“, „Tajna Kellsa“, „Tri razbojnika“, „Nocturna“, i „Lucky Luke ide na Zapad“.

Osim dječjeg programa postoje popratna događanja te animirani filmovi za malo starije. Više o programu može se doznati na službenim stranicama Festivala.

Ulaznica na projekcije iz svijeta animacije je 25 kuna, dok su popratna događanja besplatna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Nova sportsko-edukativna avantura profesora geografije i food blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha i Udruge RokOtok počinje 23. lipnja održavanjem radionica diljem istočne obale Istre i...

Zanimljivosti

“Sat za nas” potiče i poziva roditelje da svakodnevno izdvoje vrijeme za svoje dijete, uz naglasak na druženje bez upaljenih televizora, računala i mobitela.

Obitelj

Ne postoji nitko tko nam bolje, od žena koje su rodile i u 20-ima i u 40-ima, može odgovoriti na pitanje kada je bolje...

Duh i tijelo

U suradnji s Krav Maga Hrvatska dijelimo ulaznicu koja vrijedi za dvije osobe za Trigger radionicu 25. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 6/1. kat.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version