Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Tihe ubojice braka

Zašto 22 posto brakova nema sretan završetak?

Slijedeći trend sve kasnijeg ulaska u brak, Hrvatska se Zapadu približila i kada je riječ o razvodima. Zadnjih godina se broj sklopljenih brakova u odnosu na broj stanovnika gotovo pa prepolovio, a prema statističkim podacima čak 22 posto njih nema sretan završetak. I dok neki za ovaj negativan trend krive ekonomsku krizu, koja činjenično pridonosi ovom poraznom stanju, preko nekih grešaka teško je prijeći i kada nema financijskih teškoća.

Poštovanje, zajednički interesi i komunikacija ključ su sretnog braka, no gdje se kriju pogreške koje dovode do razvoda.

Razgovor s prijateljicama

Budite oprezni pri jadanju prijateljicama jer drugi će često mane tuđih partnera shvatiti tragičnije nego kada je riječ o njihovim boljim polovicama. Mnogi prilikom ovakvih razgovora ne uzimaju u obzir drugačije psihičke ‘postavke’ muškaraca i žena koje dovode do razmirica, no isto tako predstavljaju sastavni dio svake veze. Povjeravanje prijateljima je nužno, no kada ono svaki put završi sa zaključkom kako vaš muškarac nije dovoljno dobar za vas, to vas može vas dovesti do puno ozbiljnijih posljedica – poput razvoda. Odaberite, stoga, samo jednu prijateljicu za povjeravanje, a alternativa je i mišljenje terapeuta ili bračnog savjetnika koji nisu uključeni u vaš privatni život i predstavljaju neutralnu stranu.

 

razvod prijateljiceKomunikacijske vještine

Ako mislite da će stalno vraćanje na istu raspravu pomoći vašem muškarcu shvatiti u čemu je problem – varate se. Naime, ako se njegovo ponašanje nije promijenilo nakon prvog razgovora razmislite o načinu na koji mu se obraćate. Ponekad stalno ponavljanje ostavlja na partnera suprotan učinak, a zbog načina na koji pričate odajete dojam gunđala. Naučite komunikacijske vještine jer oni zaista ponekad ne shvaćaju o čemu govorite.

Pozitivne promjene kreću od vas

Istraživanja su pokazala kako pozitivne promjene u partnerovu ponašanju utječu na vašu sreću, no činjenica je da one kreću od vas. Umjesto da pokušavate promijeniti partnera krenite od sebe i rezultati će doći sami. Dajte sve od sebe kako biste učinile sebe sretnim, a pozitivna će energija utjecati i na vašeg muškarca.

Paralelni životi

Življenje paralelnih života često dovodi do potpunog udaljavanja supružnika. Bit braka krije se u zajedničkim interesima te stvaranju zajedničkih ciljeva. Mnogi parovi zaborave na to poneseni poslom i djecom te često nakon odlaska djece iz doma bivaju suočeni s nepomirljivim razlikama. Stoga ne zaboravite brinuti o interesima svog supruga, ali mu istovremeno dajte do znanja što je vama važno.

Negativizam

Mnogi upadaju u začaran krug u kojem vladaju negativna očekivanja te često od svog partnera očekuju najgore. Naš mozak je čudesan stroj koji često vidi svoju okolinu onako kako očekuje, stoga upotrijebite snagu uma i počnite očekivati pozitivne stvari od svojeg supruga. Stavite ružičaste naočale ili se savjetujte s bračnim savjetnikom koji može uvelike pomoći pri vraćanju balansa u brak.

par svadja

Zaboravite na ‘ja zaslužujem’

Ova izjava tihi je ubojica svake veze. Ona će pomoći odagnati svu nježnost na kojoj počiva brak i učiniti ga poligonom zahtjeva. Iako je bitno znati koliko vrijedite, naučite to izraziti na bolji način i tražiti od partnera prijeko potrebnu pozornost.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Poduzetništvo nije za svakoga, no onaj tko uđe u taj svijet, ima svoje razloge

Život u dvoje

Uvažavanje stavova i mišljenja, čak i onda kada se razlikuju, jamče uspjeh svake veze.

Drama Queen

Ako nikad nisi ispao glup, nikad nećeš postati stručnjak.

Život u dvoje

Jedan od najvećih ženskih strahova je taj kako ćemo u nekom trenutku dosaditi našem partneru.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.