Događanja

Tihi album Iggyja Popa

Album „Preliminaires“ inspiriran je Houellebecqom te koketira sa jazzom.
Rodonačelnik punka zapjevao je „jezikom ljubavi“, opasno se približio jazzu, a inspiraciju za to je pronašao u knjizi Michela Houellebecqa „Mogućnost otoka“.

Smrt, seks i kraj ljudske rase

Iggy Pop je u jednom intervju rekao kako je u glavi skladao glazbu koju je čuo u duši dok je čitao knjigu. Omiljeni lik u knjizi mu je mali bijeli pas koji se zove Fox, jer ima malog bijelog psa Luckya.

– Knjiga govori o smrti, seksu, kraju ljudske rase i još nekim zabavnim stvarima, rekao je Iggy u najavi albuma.

Do Houellebecqa je došao, nakon što su ga autori dokumentaraca o životu renomiranog francuskog književnika zamolili, da napiše glazbu za film. Glazba je na kraju ipak postala samostalni koncept koji je sada pretočen u album.

Za francusku publiku

Na albumu se uz nove Iggyjeve pjesme nalazi i nekoliko standarda poput „Les Feuilles Mortes“ koje su izvodili velikani poput Yvesa Montanda i Edith Piaf, a to je i jedina skladba koji izvodi na francuskom. Očito je "kumu punka" dosadila žestoka gitara, kako ističe, najganutljivija pjesma na albumu je „King of the Dogs“.

 


Album je sniman u Woodstocku i Miamiju, gdje je Iggy napisao prve skice pjesama komponirajući u svojoj maloj vikendici.

– Poput Daniela, glavnog lika romana i ja sam se zasitio karijere zabavljača i želim nov život, zaključuje Iggy priču o novom albumu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

She Book Club

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

She Book Club

Može li ih neočekivana tragedija i njihova tvrdoglavost razdvojiti ili će se Donovan i Wynter ipak othrvati duhovima prošlosti i pustiti ljubav u svoje...

She Book Club

“Oporavak Rose Gold” nevjerojatno je napeta priča o opsesiji, pomirenju i osveti, psihološki dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne tajne o kakvima...

She Book Club

Zbirka priča "Samo da sve dobro prođe" predstavlja Aleksandru Filipović kao novi, važan ženski glas u hrvatskoj književnosti!

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version