Duh i tijelo

U Maksimiru održana utrka „Zagreb Trči – Plavi Leptir“ – s ciljem osvješćivanja građana o bolestima štitnjače

Tijekom cijele godine Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira hvalevrijedne javnozdravstvene akcije pa je tako ovog vikenda održana utrka „Zagreb trči – Plavi Leptir“, u suradnji s Atletskim klubom Maksimir.

Hrvatska je u samom vrhu najviše stope porasta karcinoma štitnjače u svijetu, a statistički podaci ukazuju kako je deset oboljelih na 100 tisuća stanovnika, što je definitivno alarm za uzbunu. S ciljem da se javnost osvijesti o ovom zdravstvenom problemu, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače već godinama provodi hvalevrijedne manifestacije kako bi se oboljelima poslala poruka da nisu sami. Također naglasak je na edukaciji i redovnim pregledima, ali i na psihološkom aspektu – kako prihvatiti i nositi se s dijagnozom.

Tijekom cijele godine Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira hvalevrijedne javnozdravstvene akcije pa je tako ovog vikenda održana utrka „Zagreb trči – Plavi Leptir“, u suradnji s Atletskim klubom Maksimir. U Parku Maksimir okupilo se mnogo građana koji su simboličnom naknadom i trčanjem poslali poruku kako je zdravlje na prvom mjestu. Podijeljena su i odličja za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji, a svaki od mališana koji je sudjelovao u utrci, dobio je zlatnu medalju.

Utrku je otvorio prof.dr. Drago Prgomet, predsjednik Znanstvenog odbora Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, a svesrdnu pomoć u organizaciji javnozdravstvenih akcija o promicanju svjesnosti o bolestima štitnjače daje i akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Na utrci se okupilo i mnogo liječnika koji su za sve potrebne informacije i edukaciju o bolestima štitnjače, a Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar mjerio je šećer i tlak zainteresiranim građanima. Prije same utrke, kineziologinja je trkače provela kroz vježbe zagrijavanja i istezanja.

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Debljanje u menopauzi, čak i ako je istinito, nije najgori simptom kojeg taj period u životu žene donosi.

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version