Hrvatska

U petak prosvjedi organizirani preko Facebooka

Skupina osnovana na društvenim stranicama Facebook sutra u 18 sati u Zagrebu i još nekoliko gradova organizira prosvjedne skupove pod nazivom "Stegnite vi svoj remen bando lopovska" kako bi političarima poručili da su izabrani da rade za dobrobit svih građana.

Skupina osnovana na društvenim stranicama Facebook sutra u 18 sati u Zagrebu i još nekoliko gradova organizira prosvjedne skupove pod nazivom "Stegnite vi svoj remen bando lopovska" kako bi političarima poručili da su izabrani da rade za dobrobit svih građana.<br /> <br />
U obavijesti medijima objavljenom na Facebookovim stranicama te skupine, organizatori tvrde da je prosvjed isključivo građanska inicijativa i da se ograđuju od pokušaja politizacije skupa i povezivanja s bilo kojom političkom strankom.

Građane pozivaju da na "mirnom" i "uljudnom" skupu iskoriste ustavno pravo na slobodu govora i javnog okupljanja kako bi zajedno rekli političarima "izabrani ste da radite za dobrobit svih nas, da nam sutrašnjica bude bolja od današnjice".

Na prosvjedima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Požegi bit će priređeni glazbeni nastupi, održani govori i pročitani zahtjevi Hrvatskom saboru koje je, kako tvrde, na Facebooku podržalo više od 60.000 građana, rekao je Hini Jakša Matovinović.

Među 20-ak zahtjeva su i oni za revizijom privatizacije, oštrim suočavanjem s mafijom i organiziranim kriminalom, smanjenjem cijena osnovnih potrepština, oporezivanjem luksuza, manjim porezima na hranu i otkrivanjem afera bez zataškavanja.
(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

SheRULES

Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje.

Zanimljivosti

Pokušali smo sastaviti popis najboljih video igara sa sportskom tematikom koje su, svaka u svoje vrijeme, natjerale stotine milijuna ljudi diljem svijeta da satima...

Duh i tijelo

Iako ste možda znali da trebate vježbati tijelo, jeste li znali da bi moglo biti važno i vježbanje mozga?

Horoskop

Živcira vas kada netko cijeli dan lijepi selfie po Facebooku ili Instagramu?

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version