Obitelj

Učenici zagrebačke Osnovne škole Frana Galovića boravili u Španjolskoj i Grčkoj u sklopu projekta Erasmus+

Osnovna škola Frana Galovića iz Zagreba partner je u Erasmus + projektu pod nazivom „Games for learning Science“.

Osnovna škola Frana Galovića iz Zagreba partner je u Erasmus + projektu pod nazivom „Games for learning Science“. Projekt se odvija u periodu od rujna 2018. godine do kolovoza 2020. godine, a glavni cilj je putem igara učenicima približiti znanost i olakšati usvajanje znanja iz STEM područja. Partnerske škole su iz Španjolske te Grčke, Češke i Latvije.

Svi učenici šestih i sedmih razreda naše škole bili su pozvani da se prijave u projekt. Povjerenstvo projekta je nakon selekcijskog postupka u kojemu su učenici pisali motivacijska pisma na engleskom jeziku, prisustvovali osobnom intervjuu na hrvatskom i engleskom jeziku te osmislili zabavnu, interaktivnu igru, najboljih 16 pozvalo u Erasmus tim.

LTTA (Learning, teaching, training activities) održat će se u svakoj državi, sudionici projekta, a prisustvovat će dvoje učitelja/ca i četvero učenika/ca u dobi od 12 do 14 godina.

 

 

Prvi LTTA održao se u Španjolskoj u gradu Benetusser u blizini Valencije od 3. – 10. studenog 2018.godine. Četvero naših učenika dobilo je priliku tijekom 6 dana upoznati školu domaćina, tradiciju i običaje valencijskog područja koja je jedinstvena i posebna u odnosu na ostale španjolske regije.

Učenici su bili glavni akteri svih aktivnosti: predstavljanje škola, ice breaker igre za upoznavanje i povezivanje, predstavljanje i snimanje igre koju su osmislili španjolski učenici, upoznavanje Valencije kroz igru, posjeta Ocenarija i Muzeja umjetnosti u kojem su učenici imali praktičnu radionicu kemije.

Osim organiziranih edukativnih radionica i aktivnosti, učenici su  svako popodne provodili sa svojom domaćinskom obitelji kako bi što bolje upoznali način života, običaje i jezik zemlje u kojoj borave. Također su domaćini priredili druženja s učiteljima i roditeljima te iskazali srdačnu dobrodošlicu i veliko veselje što su domaćini kao i gradonačelnica koja nas je primila.

 

 

Drugi LTTA održan je u Grčkoj u gradu Heraklion na Kreti od 2. – 9. ožujka 2019. godine. Učenici su tijekom šest dana upoznali školu domaćina i školski sustav koji se razlikuje od našeg, tradiciju i običaje Krete koji su posebni u odnosu na ostatak Grčke. Učenici su za ovaj LTTA morali osmisliti igru koju su predstavili svojim vršnjacima nakon čega je uslijedilo igranje igara i snimanje budući da će svi materijali biti objavljeni i dostupni širokoj publici.

Posjetili smo Prirodoslovni povijesni muzej, Arheološki muzej, Knossos palaču, učenici su interaktivno istraživali o Heraklionu, te su se bavili sportskim aktivnostima u školi i Pankritio stadionu u Heraklionu i znanstvenim radionicama iz fizike i robotike. Domaćinske obitelji omogućile su im još detaljnije upoznavanje grada, jezika i običaja. Također smo imali zajednička druženja s učiteljima i roditeljima te svečano primanje kod dogradonačelnika.

Osim što smo mi, učitelji, imali izuzetne dobrobiti od sudjelovanja u ovom projektu s posebnim naglaskom na stvaranje mreže partnerstava za buduće projekte, dojmovi ne samo naših učenika, nego učenika i iz partnerskih škola su neprocjenjivi.

Omogućiti 12-godišnjacima upoznavanje drugih kultura, jačanje jezičnih kompetencija kao i komunikacijskih i socijalnih vještina ono je što sudjelovanje u ovakvim projektima svakog učenika priprema za budućnost i stvara od njih istinske građanine svijeta. Svi učenici su ostali u kontaktu, razmjenjuju informacije, komuniciraju putem društvenih mreža i svi skupa s nestrpljenjem očekujemo listopad kada je naša škola, ali i naš grad domaćin ovog projekta.

Pozivamo sve čitateljice i čitatelje da posjete:

Uživajte i igrajte naše igre za bolje razumijevanje znanosti.

KONTAKT: Melita Povalec, prof. biologije, melita1984matan@yahoo.com

Ne propustite

Lifestyle

Trenutak kad sam vidjela 20. ožujak 2014. bio je ravan smrtnoj presudi

Lifestyle

Možda stvarno treba otići kad je najbolje

Lifestyle

Čekamo život vjerujući da ga živimo, a oni ga žive znajući da čekaju

Lifestyle

Život u Portugalu iz perspektive studentice na Erasmus praksi

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version