Događanja

Ulysses ugošćuje Atelje 212

Beogradsko kazalište na Brijunima.
Danas, 3. kolovoza, Kazalište Ulysses na na Brijunima ugostit će na tvrđavi Minor beogradski Atelje 212 s predstavom “Trst” Miloša Radovića, u režiji Alise Stojanović.

Riječ je o iskrenoj, sjetno-tužno-tragično-komičnoj priči o velikoj ljubavi prema Trstu, i o velikim ljubavima u Trstu, u kojoj se na scenu izvodi nekoliko generacija kojima je ovaj grad obilježio najvažnije trenutke u životu.

Cijeli komad odvija se u hotelu “Savoia”, u centru današnjeg Trsta, u čijim se luksuznim sobama na različite načine završavaju priče započete u tom gradu prije mnogo desetljeća. Istovremeno, ovo je priča o roditeljima koji svoja sjećanja žele podijeliti s djecom, o njihovom odnosu, nespretnoj ljubavi, lažima, varljivim uspomenama i generacijskom jazu. U nizu osobnih, duhovitih i neobičnih tršćanskih sudbina je i povratak švercerice Milanke na posljednji oproštaj s carinikom iz Sežane, kao i pokušaj Umjetnika da upravo na mjestu za koje ga vezuju obiteljski dolasci i sretno djetinjstvo okonča svoju bolnu usamljenost.



Vrijeme između razdoblja kad je Trst bio “naš” i današnjeg vremena kad se ljudi koji ga jesu osjećali kao svoj vraćaju njemu ne bi li ponovno našli ostatke svojih emocija i sjećanja, vrijeme je koje se ne spominje u ovom komadu, ali ga svi likovi nose kao teret kojeg je nemoguće osloboditi se.



U predstavi igraju Branka Petrić, Jelisaveta Seka Sablić, Branislav Zeremski, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Milica Mihajlović, Katarina Žutić i drugi. Brod iz Fažane polazi u 20:15 sati. Ulaznice se prodaju na www.eventim.hr i na recepciji NP Brijuni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Kultura

Ako ste željni smijeha, sigurno ćete se nasmijati uz „Balkanski seks i grad, čipka i čokolada“ koji na duhovit način postavlja i odgovara na...

Kultura

Kroz uzbudljivo putovanje djevojčice Alise i kroz njezinu potragu za vlastitim identitetom nudimo univerzalnu priču o potrebi za umjetnošću, kao i potrebi za pričom...

Kultura

U "Noćnom životu" grupa nezadovoljnika - petnaest protagonista ove predstave - zauzima gradski trg i na njemu podiže barikade

Kultura

Kći Lotrščaka je ljubavno-povijesni roman s pričom o ljubavi između Manduše i Divljana.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version