Događanja

Umjetnici Uske ulice

Na festivalu dobrih emocija – Špancirfestu.
Osim što je festival dobrih emocija, Špancirfest je i meka za umjetnike. Cijela ulica posvećena je umjetnicima i njihovim radovima. Nalazi se u centru grada i zove se Uska ulica, a prepoznat ćete je po šarenilu i velikom broju veselih ljudi.

Likovno udruženje Varaždin (LUV) već nekoliko godina zaredom održava Paleta Fest u sklopu Špancira. Članovi udruge, a i ostali talentirani mogu se prijaviti te izlagati i prodavati svoja rukom izrađena dijela rijekom festivala.

Tako ćete u umjetničkoj ulici naći skulpture od drveta, keramike ili slike sa suhim cvijećem, akvarele, ulja na platnu…

Slika od osam djelova

Mlada je umjetnica Melita Kukec osim dizajnerske odjeće i slika koje prodaje napravila i sliku od osam dijelova koja je zapela za oko mnogim prolaznicima. Naime, svaki dio kako god da se okrene tvori kompoziciju s drugim dijelom.

– Mislim da se tu može naći ponešto za svakoga. Cijene su različite jer svaki umjetnik sebe drugačije vidi – kaže Melita.

Ulica je „otvorena“ svaki dan od 10 ujutro do 22 sata navečer, a održava se i tombola. Ako kupite srećku koja košta deset kuna, na njoj glasate za umjetnika čiji vam se radovi najviše sviđaju te je ubacite u bubanj. Zadnji dan listići se prebrojavaju te umjetnik s najviše glasova dobiva sav novac od lutrije. Neobično, zar ne? Također, sretni glasač kojeg izvuku dobiva sliku umjetnika za kojega je glasao.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Svi putevi, već tradicionalno, u drugom dijelu kolovoza vode u Varaždin, gdje nešto više od tjedan dana počinje najveći ulični festival, Špancirfest.

Zanimljivosti

Deset godina, koliko je prošlo od zadnjeg Severininog koncerta u Varaždinu, bilo je i više nego dovoljno da Varaždinci i njihovi gosti pokažu s...

Zanimljivosti

Željko Bebek, pop-rock ikona ovih prostora, odrađuje zadnje pripreme pred veliki koncert 29. prosinca u Areni Varaždin.

Zanimljivosti

Severina je objavila vijest koja je obradovala sve one koji nisu uspjeli te večeri ući u dvoranu, no još više same Varaždince – nakon...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version