Događanja

Umjetnost s juga

Mladi umjetnici s prostora bivše Jugoslavije i Bugarske izlažu u Beču.
U bečkom je izložbenom prostoru “hilger contemporary” otvorena je izložba pod nazivom “Value Points” na kojoj su predstavljena djela devetoro umjetnika iz Austrije, Bugarske, Srbije, Slovenije te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Umjetnici predstavljeni na izložbi su: Ana Adamović, Ervin Babić, Vesna Bukovec, Lies Macula, Mihail Mihailov, Sašo Sedlaček, Kosta Tonev, Mathias Winkler i Simon Veres. Na pripremi su radile kustosice: Alenka Gregorič iz Slovenije i Maria Vassileva iz Bugarske. Njihov posao je dio projekta u kojem se propituju međuljudske krize i otkrivaju uzajamne vrijednosti. Naziv izložbe “Value Points" je reakcija na situaciju u svijetu koji je trenutno ne samo u velikoj financijskoj krizi, nego prije svega u duhovnoj.

Hrvatsku i susjednu Bosnu i Hercegovinu predstavlja Ervin Babić, rođen 1974. godine u Foči, djetinjstvo je proveo u Dubrovniku, školovao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i trenutno živi i radi na relaciji Dubrovnik – Sarajevo. Imao je mnogobrojne samostalne izložbe, većinom u Sarajevu i Dubrovniku, a izvan zavičajnog prostora u Japanu, Italiji, New Yorku i Barceloni. Ervin Babić prošle je godine primio nagradu Zvono namijenjenu mladim umjetnicima.

Online galerija prerasla u zbirku

Izložba je nastala u okviru projekta Siemens_artLab putem kojeg tvrtka Siemens želi pomoći mladim neafirmiranim umjetnicima.

U online galeriji www.artlab.at koja je u vrijeme svog osnutka, 1996. godine, bila prva galerija te vrste u Austriji, mladi umjetnici iz Austrije te s područja Jugoistočne Europe mogu predstavljati i prodavati svoje radove. Prvotno internetska umjetnička platforma 1999. godine prerasla je u konkretnu zbirku koja trenutno broji preko 480 djela 145 umjetnika.

Izložba “Value Points” može se pogledati do 24. rujna ove godine.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

SheRULES

Arty party u galeriji je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe s malim iznenađenjem.

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Dizajn

Susret s umjetnošću u skrivenim ulicama, zaboravljenim prolazima, krošnjama zagrebačkih parkova i zakutcima Gornjeg grada „Okolo“ ove godine zakazuje po šesti puta.

Putovanja

Sam jug Hrvatske krije brojne ljepote koje iz godine u godinu otkriva sve veći broj posjetitelja – što domaćih, što stranih.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version