Gastronomija

Uz recept za kolač princa Williama postat ćete zvijezda u kuhinji

Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica.

Demotiviraju vas savršeno dekorirani kolači blogera na Instagramu? Baka koja ima recept za pitu od jabuka u malom prstu pa se ne želite ni približiti kuhinji? Mislite da niste dovoljno spretni s rukama pa u kolačima uživate samo kad ih netko pripremi za vas?

Zvijezdina nova kampanja potrošačima baca rukavicu u lice uz poruku #akomoguja #možešiti te ruši stereotipe o pripremi kolača. Poput onog da je pečenje kolača komplicirano, u što ćete se lako uvjeriti uz recept za omiljeni kolač princa Williama. Sve što vam je potrebno je popis na kojem je 5 namirnica, među njima i Zvijezda stolni pomoću kojeg svaki kolač može biti savršen, čak i kad je priprema – nesavršena.

Za kreme, s maslacem ili s vanilijom, Zvijezdin stolni kolaču daje potpunost okusa i nezamjenjiva je namirnica u pripremi krema i slastica.

Važnost masnoća u pripremi kolača

Masnoća je ključan sastojak za izradu većine kolača poput prhkog tijesta, biskvita i medenjaka, muffina i različitih glatkih i pjenastih krema zato što biskvit postaje mekši, kreme podatnije, a glazura sjajnija.

Zvijezda stolni proizveden je 1956. godine, dolazi u nekoliko izdanja i nezamjenjiva je namirnica za izradu kolača i slastica.  Podatan je i dobro se sljubljuje s ostalim sastojcima, a proizveden je od kvalitetnih sastojaka te ne sadrži štetne transmasti. Masnoće u margarinu najvećim su dijelom nezasićene masne kiseline, a za njih se u nizu istraživanja pokazalo da imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Kolač princa Williama

Sastojci:

  • 120 g stolni
  • 125 g šećera
  • 110 g tamne čokolade
  • 1 jaje
  • 200 grama keksa

Priprema:

Istucite stolni u zdjeli i dodajte šećer. Na niskoj temperaturi otopite čokoladu, pa je dodajte stolnom i šećeru. Dodajte tučeno jaje u smjesu te umiješajte razlomljene kekse, tako da se ne razmrve.

Kolač stavite u hladnjak najmanje dva i pol sata. Na ohlađeni kolač dodajte ostatak rastopljene čokolade. Tortu držite na sobnoj temperaturi dok se glazura ne ohladi.

 

 

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version