S modne piste

Video: Miss Sixty princeza

U New Yorku je predstavljena nova „Miss Sixty“ kolekcija.
– Nova kolekcija za sezonu jesen-zima 2009 inspirirana je pop kulturom 80-tih godina. "Miss Sixty" (MS) djevojka je urbana glam-rock princeza, drska i indiferentna, a opet nježna i senzualno stvarna. Kolekcija se sastoji od redizajniranog trapera, strogih silueta, širokih i/ili puf ramena, dnevnih i večernjih haljina, ultra kratkih minica i suknji te kožnih tajica, izjavio je za She.hr Vedran Sučić vlasnik tvrtke Argentum stil, generalnim zastupnikom modnih marki "Miss Sixty", "Energie" i za Hrvatsku i nekoliko zemalja Jadranske regije.

Kolekcijom dominiraju boje od zlatno–brončane i srebrene, plave, ljubičaste do fuksije i naračanste te naravno vječna crna. Iskorak u novoj kolekciji je i mješavina poslovno/boemsko/uličnog stila.

Hommage nezaboravnim 80-im godinama

– Kreativna ideja kojom je bio vođen kreativni direktor i glavni dizajner Wichy Hassan svojevrsni je hommage „slavnim 80-ima“ – njihovoj snazi, slobodi, pozitivnoj energiji i svim kvalitetnim „trenucima i elementima tih zlatnih godina“, objašnjava Sučić.

Najnoviju kolekciju MS iz prvih su redova pratila brojna poznata imena poput glumice Mischa Barton, Kristen Bell i Minka Kelly, glazbenik Rufus Wainwright i brojni drugi.

Kolekcije na svjetskim tjednima mode u New Yorku, Parizu, Milanu, Londonu i drugima predstavljaju se sezonama unaprijed.

– MS Kolekcija za sezonu jesen-zima 2009. u „Miss Sixty“ trgovine u Hrvatskoj i jadranskoj regiji stiže u rujnu ove godine, najavio je Sunčić.

Superheroina za
proljeće i ljeto

No, svoju dozu MS iz kolekcije proljeće-ljeto 2009. moći ćete pronaći od petka 6. ožujka u svim „Miss Sixty“ trgovinama širom Hrvatske. Proljetno-ljetna "Miss Sixty" kolekcija namijenjena je novom tipu urbane djevojke tako zvanoj „Superheroini“.

– Duge suknje i haljine ove su sezone "must have", dok je na haljinama prisutan balon kroj naglašavajući ženstvenost. Kombinezoni u dugom i kratkom stilu daju čvrst stav kolekciji. Jedan od zaštitnih znakova MS kolekcije za proljeće-ljeto 2009. zasigurno je traper koji, redizajniran za proljetnu sezonu, snažno naglašujući seksipil, ženstvenost i ljepotu ženskog tijela, objasnio je Sučić.

Žene u Hrvatskoj ukorak sa svjetskim trendovima

Hrvatska nema razvijenu modnu industriju koja bi mogla parirati globalnim modnim markama i dizajnerima. Iza takvim kompanije stoje velike ekipe ljudi, ogromni pogoni i kapaciteti koji jedino mogu zadovoljiti ‘modnu glad’ svih svjetskih tržišta.

No, Hrvatska ima podosta kvalitetno razvijen ekskluzivniji modni dizajn.

– Ako me pitate zaostaju li Hrvatice za svjetskim trendovima moj odgovor biti će vrlo jasan – Ne! Djevojke i žene u Hrvatskoj ukorak su sa svjetskim trendovima i nerijetko i nas koji radimo u modnoj industriji iznenade neobičnim i zanimljivim kombinacijama "Miss Sixty" odjeće s komadima iz vlastite kućne radinosti ili pokojom drugom markom. Hrvatice nerijetko imaju tu "Miss Sixty" osobnost – šarmantnost, ljepotu, ženstvenu glamuroznost sa snažnim stavom i osobnošću, rekao je Sučić.





You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Trendovi

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version