Knjige i glazba

Video: Vrenje Hladnog piva

Hladno pivo zabilježilo na DVD dva uspješna koncerta ispred tisuća fanova.
„Knjiga postanka“ je DVD snimaka najvećeg koncert u karijeri Hladnog piva (HP) koji su održali na Jarunu prošle godine i s koncerta u Domu sportova 2007. godine.

– Veliki koncerti imaju neusporedivo veću dozu treme i adrenalina od onih u manjim prostorima, iako ne vidiš baš lica publike. Na velikim koncertima je tu prisutno milijun stvari oko kojih, na malim koncertima, ne brinemo. U malim prostorima je „intimnija“ atmosfera i puno više znoja. Uvijek je odličan osjećaj kad ima publike, bez obzira na veličinu prostora i broj prisutnih, izjavio je za She.hr Zoki gitarist iz Hladnog piva.

Na DVD-u se nalazi još 17 odabranih pjesama iz bogatog repertoara HP snimljenih u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Dečki iz HP „bacili” se u glumce

Uz svaku od pjesama s zadnjeg albuma HP-a „Knjiga žalbe” uvodi vas duhoviti kratki crno bijeli film. Filmove možete gledati kao cjelinu ili odvojeno.

– Radi se o više „filmova“ koji najavljuju pjesme, u svakome od njih je neka tema, direktno ili indirektno vezana za pjesmu, zanimljivo je da nismo imali napisane dijaloge, bila je to čista improvizacija, kaže Zoki.

Na DVD je uvršten i dokumentarac „Peti dokument“, te svi spotovi s albuma „Knjiga žalbe” – „Sreća”, „Nije sve tako sivo”, „Superman”, „Pitala si me”, „Biološki sat” i „Konobar”, feat. Los Caballeros.

– Uživamo u plodovima zadnjih šest albuma i već dugo se pripremamo za novi album, no malo smo se posvetili samima sebi i preispitivanju vlastitog bitka, a i novi DVD nam je oduzeo prilično vremena, rekao je Zoki.

Tri i pol sata materijala

Limitirano izdanje DVD-a, koje otisnuto u približno 17.000 kopija, je tvrdo ukoričena knjiga od 350 stranica koja sadrži privatne i službene fotografije, zapise iz bilježnica, satelitske snimke, pregršt ostalih sitnica, kao i vječno pitanje „Zašto?“.

Regularna verzija, koju će tiskati prema potrebi, se od limitirane razlikuje samo u pakiranju, no ne i u DVD sadržaju. Osim svega navedenog, DVD donosi još neka iznenađenja koja trebate sami otkriti.

Prodaja i potpisivanje DVD-a točno u ponoć s 20. na 21. ožujka, u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb. Datum izlaska DVD-a “Knjiga postanka” je 21. ožujak, izdaje ga Menart, a dizajn je osmislila ekipa iz studija Bruketa & Žinić.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version