Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Virovitica dobila atraktivan pumptrack poligon

Virovitica je postala peti grad u Hrvatskoj s asfaltiranim pupmtrack poligonom.

Biciklisti, ali i skejteri, roleri i skuteraši, zapravo svi koji vole adrenalinsku vožnju na kotačima dobili su novu destinaciju za inovativan način vožnje promjenom težišta. Virovitica je postala peti grad u Hrvatskoj s asfaltiranim pupmtrack poligonom. Zavoji, usponi i padovi u svim smjerovima, reflektori za noćnu vožnju, boravak na otvorenom, testiranje sposobnosti, druženje – virovitički pumptrack  pravi je doživljaj za sve generacije.

Izgrađen je po svjetskim standardima, prostire se na 865 četvornih metara, a  smješten je uz multifunkcionalnu halu Viroexpoa. S nogometnim igralištem i teniskim terenima u neposrednoj blizini kreira virovitičku sportsko-rekreacijsku zonu udaljenu deset minuta šetnje od gradskog središta.

U projekt vrijedan 500 tisuća kuna Virovitičko-podravska županija uložila je 180 tisuća kuna, a 320 tisuća sufinanciralo je Ministarstvo turizma u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021.

Ovog puta odlučili smo se na nešto drugačiji i inovativniji projekt, a sudeći prema zanimanju sportaša i rekreativaca pun je pogodak pa razmišljamo o otvaranju pumptrackova i u Orahovici, Slatini i Pitomači, koje bismo također financirali iz sličnih natječaja ili sredstava Europske unije“, ističe Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.

Grad je ustupio 1.800 četvornih metara zemljišta za izgradnju poligona, a gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin poručuje kako je novi poligon savršeno mjesto za treniranje svih onih koji se odluče za brdski biciklizam po prekrasnoj Bilogori. Osim toga, kaže, grad je dobio još jedan sadržaj koji će odvući mlade od sjedilačkog načina života i potaknuti ih na druženje i boravak na otvorenom.

Veliki i mali, rekreativci i sportaši, od dvije do 82, mogućnosti su velike, a uživanje zajamčeno. Iako je tek otvoren poligon je postao prava atrakcija pa su na otvorenju uz dva demonstratora – vrhunska biciklista iz susjedne Slovenije koja ima desetke ovakvih poligona – sposobnosti testirali i roditelji. Njihova djeca pokazala su se pravim malim majstorima za uzbrdice i nizbrdice. Poligon je apsolutno siguran, to potvrđuje i certifikat o usklađenosti s europskim standardima za dječja igrališta, treba se samo usuditi, poručuju iz tvrtke Adria Bike Group koja ga je izgradila u suradnji s partnerom Alliance ASE iz Slovenije.

„Ljubitelji cikloturizma koji posjete ovaj dio Hrvatske dobili su još jedan sjajan sadržaj, osobito ako vole zabavan način vožnje u kojem pedale nisu toliko važne. S više od tisuću kilometara biciklističkih ruta i staza Slavonija i Podravina atraktivna je destinacija cikloturizma. Našom županijom prolazi i EuroVelo 13, Ruta Željezne zavjese na koju se nadovezuje Dravska ruta. Pravi užitak za ljubitelje prirode, bogate povijesne baštine i ambijentalnih podravskih i slavonskih sela“, kaže Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije.

Više

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Putovanja

Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače.

Putovanja

Booking.com objavio je dobitnike svoje nagrade Traveller Review Awards koja se dodjeljuje već 12 godina.

Putovanja

Dvorac Celje, mjesto legendi i ukletih grofova, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji; prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, Hermanova jazbina; zeleno zaleđe...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.