Gastronomija

Voće u aspiku

Recept za fini osvježavajući desert!
Voće u aspiku (želatini) je jednostavan i brz ljetni desert vrlo elegantnog izgleda. Kombinirati se može više različitih ili pak koristiti samo jednu vrstu sezonskog voća.

Potrebno je:

  • 2-3 zrele breskve ili nektarine (oko 1/ 2 kg)
  • 300-400 g malina
  • Šećer po ukusu
  • Crvena želatina u prahu ili listovima, 1 vrećica od 40-tak g
  • Listovi metvice


Priprema:

1. Zgnječiti maline vilicom i protisnuti kroz sito. Breskve oguliti, raspoloviti te narezati na vrlo tanke kriške. Od svakog voća odvojiti malu količinu za ukrašavanje gotovog jela.
2. Pripremiti želatinu prema uputstvu na vrećici, odnosno prethodno pomiješati sa šećerom ako ga koristite, te vodom i zagrijati na štednjaku. Dodati zgnječene maline, promiješati te uliti oko 1 cm tekućine u 4 zdjelice. Staviti u hladnjak da se malo ohladi.
3. Na stvrdnutu želatinu poslagati sloj kriški breskvi i preliti ponovno s nešto želatine te naizmjenično redati sloj breskvi i želatine dok ju ne potrošite. Ohladiti oko pola sata u hladnjaku ili zamrznuti u zamrzivaču.
4. Poslužiti ili u zdjelici ili aspik prevrnuti te ga ukrasiti cijelim malinama i kriškama breskve te listićima metvice. Po želji posuti šećerom u prahu ili politi sokom od malina. U tom slučaju odvojiti nekoliko žlica prije nego ga pomiješate sa želatinom.



U slast!

Marina kuharica
Mare


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version