Fashion report

Vodič za maturantice

Na što paziti prilikom odabira maturalne haljine?

Najsvečanije prigode daju mogućnost eksperimentiranja modnim izričajem kojemu tijekom godine i nismo skloni, stoga ne čudi sto svake godine otprilike u isto vrijeme, otpočne potraga za savršenom maturalnom haljinom.

Ekstravagantnom dojmu raskošnih tkanina – satenu, brokatu, lepršavom muslinu i metaliziranim nitima lamea, kojima znatno doprinose drapirani detalji, plisei, romantični volani i vrpce, vezene aplikacije, perlice i fliteri, te luksuzni accessoiresu – uistinu je teško odoljeti.

S crnom haljinom, kada je svečana odjeća u pitanju, u pravilu se teško može pogriješiti. No, tu je i par drugačijih savjeta!

Ivica Skoko

1. Osnovni savjeti za punije

  • Ukoliko ste krupnije građe i imate široke bokove svakako izbjegavajte tkanine koje koje će ocrtati nedostatke tijela. Izaberite haljinu visoko rezanu u struku koja se lagano širi, ili onu koja težište stavite na gornji dio tijela – lijep dekolte ili zanimljiv modni detalj. Osnovno je pravilo – tamnije boje vizualno stanjuju figuru.
  • Ako imate jake ruke i ramena odaberite model s rukavima ili se ogrnite stolom.
  • Ukoliko “nemate” struk problem ćete riješiti izborom haljine koja je rezana više ili niže od njega.
  • Cipele visokih potpetica vizualno će noge učiniti duljima. Ne nosite sandale s remenčićima ukoliko nemate tanke gležnjeve.
  • U slučaju da imate veće grudi ili preširoka ramenima, izaberite haljinu koja težište stavlja na donji dio tijela, bilo da se radi o maštovitom kroju haljine ili luksuznom detalju. Svakako izbjegavajte volane, draperije, nabore i naglašena ramena.

16.10.2017. Zagreb- MSU- Hippy Garden – revija
photo by: Deyan Baric @ www.dominionart.net

2. Osnovni savjeti za mršave i niske

  • Ukoliko ste sitni neće vam pristajati haljine istaknutog volumena ili s previše nabora, ali slobodno se odlučite na jarke boje ili upadljive uzorke.
  • Ako imate uske bokove također nosite sjajne tkanine i ekstravagantne detalje.
  • Za drapirane tkanine, volane i aplikacije na gornjem dijelu odlučite se ako su vaš problem male grudi koje na ovaj način možete uspješno optički povećati. Podstavljeni “push-up” grudnjaci i duboki izrezi također će doprinijeti bujnosti dekoltea.
  • Izbjegavajte izrazito uske modele.
  • Ako ste sitni i premršavi ne nosite haljine neutralnih nijansi, već se radije odlučite za koju od intenzivnih boja. Izbjegavajte tkanine koje su elastične i snažno prianjaju uz tijelo, kako ne biste dodatno istaknuli siluetu bez oblina.
  • Ako ste tanki i visoki izaberite haljinu koja težište stavlja na gornji dio tijela. Visina dopušta mnogo eksperimentiranja odjećom, pa se odvažno poigrajte bojama, uzorcima i krojem. Izaberite odjeću izrađenu od zanimljive teksture tkanina, a izbjegavajte suviše pripijenu odjeću, minimalističke linije i tamne boje.
  • Ana Radisic u haljini Ivana Alduka

Ne propustite

Beauty report

Inspirirajte se nekim od aktualnih make-up trendova i zablistajte!

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version