Zanimljivosti

Volite otkrivati povijest i tajne koja ona nosi sa sobom?

Program Viasat History donosi vam sve tajne religije s najviše sljedbenika na svijetu.

Program Viasat History donosi vam sve tajne religije s najviše sljedbenika na svijetu. Otkrijte porijeklo i prave korijene kršćanstva i razlog podijele kršćanstva na dvije vjere. Kršćanstvo je vjera koja se temelji na naučavanju milosrđa, snošljivosti, praštanja i ljubavi prema bližnjima i neprijateljima. Kakav je bio utjecaj kršćana na svjetske civilizacije u posljednja dva tisućljeća? Ovo je priča o religiji koja će promijeniti, oblikovati i odrediti svijet kakav poznajemo.

U kolovozu vam donosimo listu dokumentaraca posvećenih kršćanstvu na programu Viasat History.

Križarski ratovi

Srijeda, 17. kolovoza u 19:50 sati

U srpnju 1192. Rikard Lavljeg Srca spreman je napasti Jeruzalem. Saladin je u međuvremenu pripremio svoje postrojbe. Dr. Thomas Asbridge bavi se pozadinom legendi o tim srednjovjekovnim velikanima.

Tajna priča vitezova templara

Ponedjeljak, 22. kolovoza u 19:50 sati

Vitezovi templari osnovani su kao poseban vjerski vojni red na tragu srednjovjekovnih vitezova. Ali uspon i pad reda obilježile su brojne tajne i zagonetke.

Histoire d’Outremer manuscript depiction of the First Crusade

Vatikan – Vječni grad papa

Četvrtak, 25. kolovoza u 19:50 sati

Pod vodstvom povjesničara koji odgonetaju bogatu vatikansku arhivsku građu nakon nedavnih restauracija i iskapanja, Vatikan nam odaje nove nepoznate tajne i otkriva fascinantnu povijesnu sagu.

Drevna nebesa

Utorak, 30. kolovoza u 19:50 sati

Ova epizoda istražuje porijeklo našeg odnosa s nebom. Otkrivamo kako smo se nebom služili za navigaciju i određivanje vremena te kako smo stvarima koje smo vidjeli na njemu davali vjerski značaj.

Ne propustite

Zanimljivosti

Kleopatrino počivalište okruženo je velom tajne, kao i okolnosti njezine smrti.

Financije

Jeste li znali da se financijska pismenost uči od malena? Saznajte kako svoje dijete naučiti vještini pametnog upravljanja novcem!

Drama Queen

Je li nam dobro ili nas više nije briga ili što? Odakle nam tolika opravdanja? Što ćemo?

Obitelj

Holistički pristup, učenje uz igru, suvremene pedagoške metode – novootvorena Osnovna škola Centar jedina je privatna škola u Zagrebu koja prati redovni kurikulum Ministarstva...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version