Beauty report

Vrijeme je za vodootpornu šminku

Ljeti je najljepši što prirodniji izgled.
Neki dan smo objavili istraživanje kako svaka treća žena ne može izaći iz kuće bez šminke, pa je onda za očekivati da se taj broj puno ne smanjuje ni ljeti. No problem može nastati kada nam u svakodnevne aktivnosti uskoči plaža i kupanje, a netom prije ili poslije ste na rivi, kavi i afterbeach partyju. Za takve prilike je idealna vodootporna šminka. Ona vas neće iznevjeriti ni na plaži, bazenu, teretani niti ljetnom pljusku.



Već godinama na tržištu postoje razne vodootporne maskare, a sve je veći izbor i pudera, bronzera, sjenila i ruževa. Ipak, s tom šminkom treba biti oprezan. Dermatolozi prvenstveno upozoravaju na takav puder ispod kojeg se zbog prekomjernog znojenja pore lako upale. Stoga se preporučuju korektori za prekrivanje manjih nepravilnosti, poput podočnjaka i bubuljica.

Prirodni make-up

Važno je prije bilo kakvog make-upa staviti kremu sa zaštitnim faktorom. Tijekom ljetnih aktivnosti uvijek je ljepše ako izgledate što prirodnije, pa su vam sasvim dovoljni korektor, maskara, balzam za usne u boji i eventulano tekući bronzer za preplanuli izgled. Iako bi sjenila i rumenila bilo bolje izostaviti, no ako je prilika važna tada upotrijebite ona u tekućem izdanju i sticku, jer su postojaniji i lakše se nanose. Opet ne pretjerujte s količinom, nego kap po kap razmazujte do željene nijanse.



Na oči dolaze u obzir sjenila u sticku. Kako bi si ih što ljepše razmazali, upotrijebite dvije nijanse i potegnite prstom. Oči još možete istaknuti raznobojnim vodootpornim olovkama za oči. Danju koristite neutralne, pastelne nijanse, a za večer se slobodno otkačite jarkim bojama poput tirkizne, zelene, pink ili žute.

Što se tiče usana, njih treba posebno zaštiti jer su osjetljiva. Stoga je bolje umjesto raznih sjajila koristiti balzam sa zaštitnim faktorom. I njih ima u raznim bojama, mat i sjajnih. I za kraj, trik profesionalnih šminkera koji može poslužiti za vitkiji izgled ako si stavite bronzer na bokove, vanjske i unutarnje dijelove butina, ali pritom pripazite da prijelazi budu neprimjetni.
 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Predlažemo nekoliko trikova kako biste i u ružno vrijeme mogli vratiti koži i kosi zdravu boju i sjaj.

Drama Queen

Uzevši u obzir trenutnu situaciju i činjenicu da nisam inspirirana ama baš ničim, u želji da dođem do kakve ideje, danima sam surfala Instagram...

Suncokreti na oblacima

Postoje ljudi koji ljeto obožavaju. Vole visoke temperature, izuzetno toplo more, gužvu po gradu na plažama, tu gungulu, znojenje.

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version