Horoskop

Vrisak

Živim u velegradu. U kojem se katkad događaju strahote.
Noćas me probudio vrisak. Dug, očajnički, ženski. Iz kojeg se nazirala strava. Nije žena vrištala iz obijesti, ni zato što je u kutu sobe ugledala miša. Niti je u pitanju bio višestruki orgazam. U njemu je bilo užasa kao u dobrom horror-filmu. I ponovio se poslije trenutak-dva, samo što je trajao mnogo kraće. Kao da joj je netko naglo zatvorio usta.

Došao sam do prozora i pogledom pokušavao prodrijeti u tminu. Napeto sam osluškivao, vrteći u glavi moguće scenarije. Eliminiramo li ono što je nemoguće, ono što ostane – koliko god bilo nevjerojatno – mora biti istina, rekao je svojedobno detektiv kojem sam silom prilika sinoć postao kolega. Zagreb je miran grad, milijardu sam se puta kući vraćao u gluho doba noći, i nitko me nije krivo pogledao, a kamoli dirao. Opet, ja nisam žensko. A svuda postoje serijski ubojice. I silovatelji.

Bože, što da radim? Ako nazovem policiju, što joj mogu reći? Da netko vrišti u pet ujutro? I da nemam pojma odakle je to došlo? Pa poslali bi me u klinac, i još bi mislili da ih zajebavam! Da se obučem i izađem? Okej, to mogu, ali kamo da krenem? I kako da ga zaustavim? Znam karate, džudo, tekvondo, džiju-džicu, aikido, tajlandski boks i još stotinu opasnih riječi, ali manijaci su uvijek naoružani i bez pištolja nemam šanse, čak i da ga nađem. Moj ga pajdo uvijek nosi, otkad su ga Albanci iscipelarili i ostavili da leži na cesti do jutra, jer je branio djevojku koju su provocirali. I nitko se nije ni osvrnuo na njega, ležao je sav u krvi, a ljudi su prolazili.

Što da radim?

Odlučio sam obući majicu i trenirku preko pidžame i prošetati se oko zgrade. Ako što vidim, derat ću se još više nego ona, to će ga valjda otjerati. Drugo mi ne preostaje. A vani nije bilo žive duše, nigdje. I opet sam bio na istome. Osim što sam ostatak noći probdio mozgajući o čemu je riječ. I hoću li ujutro u novinama čitati o lešu u obližnjem parku.

A vijesti nema. Zasad. Mogla bi osvanuti na naslovnicama poslije, ili ovih dana, zbog nečega sličnog. Ipak živim u velegradu. U kojem se katkad događaju strašne stvari. I nitko ne reagira. Čak ni ovako bijedno i jalovo poput mene. Što sam trebao učiniti, recite mi. Da znam za idući put.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Dvadeset pet godina nakon što je ‘Vrisak’ počeo zastrašujućim telefonskim pozivom koji je zauvijek promijenio povijest horor filmova, zvijezde Neve Campbell, Courteney Cox i...

Odnosi

U Aziji 23 posto muškaraca priznalo silovanje

Horoskop

Hrabrost je danas biti roditelj. A pogotovo je hrabrost biti dijete.

Horoskop

Nemam ništa protiv humora i smijeha, dapače. Pa i na svoj račun.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version