Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Watch Out America: Amerikanci koji su posjetili Hrvatsku i kušali hrvatska vina, žele ih moći nabaviti i kad se vrate kući

Vlasnici tvrtke Croatian Premium Wine Imports, Inc, Boston koji se bave uvozom i distribucijom hrvatskih vina u SAD s vinarima su razgovarali o jačanju promidžbe hrvatskih vina na američkom tržištu.

Četrnaesti kat zagrebačkog Sky office Towera smještenog na zapadnom dijelu grada sjajna je lokacija za promatranje sunčeva zalaska s čašom finog vina u ruci nakon završetka uspješnog radnog dana. Zvuči poput reklame, no zapravo je upravo ovo bila kulisa zanimljivog događaja koje je okupilo vinare i predstavnike hrvatskih vinarija s vrlo dobrim razlogom. Vlasnici tvrtke Croatian Premium Wine Imports, Inc, Boston koji se bave uvozom i distribucijom hrvatskih vina u SAD s vinarima su razgovarali o jačanju promidžbe hrvatskih vina na američkom tržištu.

„Konkurencija je izrazito jaka, no zajedničkim snagama možemo promovirati Hrvatsku kao vinsku zemlju. Ako samo jednoj osobi u Americi javite kako se hrvatska vina mogu nabaviti i u SAD-u, napravili ste sjajan posao za hrvatske vinare“, istaknula je Mirena Bagur iz tvrtke Croatian Premium Wine Imports, Inc, Boston.

Dijana Grgić, Mirena Bagur i Jan de Jong

Mirena ističe kako je hrvatska zajednica u Americi povezana i jaka, no kao ljubitelje hrvatskih vina ne prepoznaje isključivo dijasporu: „Amerikanci koji su posjetili Hrvatsku, kušali hrvatska vina i zaljubili se u našu zemlju, vina i ljude, žele moći nabaviti to isto vino u koje su se zaljubili i preko ‘Velike bare’, jer će ih upravo ono vratiti u one opuštene dane i bezbrižne trenutke njihova hrvatskog odmora.“

Moguće je to zahvaljujući webshopu Croatian Premium Wine s kojeg se osamdesetak hrvatskih vinskih etiketa može naručiti u svih 50 američkih saveznih država. U dvotjednom obilasku hrvatskih vinarija u kojima su posjetili svoje partnere, ali i neke nove vinare, Mireni Bagur i Win Burkeu su se pridružili Michelle i Ben, vlasnici tvrtke 4240 Brands, distributeri iz Colorada. Njima je to bio prvi posjet Hrvatskoj i savršen su primjer onoga o čemu je Mirena govorila – oduševili su se onim što su probali.

Ben & Michelle, vlasnici 4240 Brands i distributeri za Colorado

U organizaciji Vinum.In-a i Business Cluba 5 na završnom događaju američki distributeri imali su priliku kušati vina iz različitih vinskih regija Hrvatske i čak sedamnaest vinarija: Badel 1862, Black Island Winery, DeMar vina, Dubrovački Podrumi, Enosophia, Fakin, Galić, Iločki podrumi, Štampar, Testament, Vina Sladić, Vinarija Damjanić, Vinarija Matić, Vinarija Plančić, Vinarija Rizman, Vinarija Stina i Vinarija Zlatno brdo.

Više

Gastronomija

Zadnji mjesec u godini najveći dio vremena provodimo u odličnim društvima, s dragim prijateljima, a novogodišnja noć vrhunac je takvih druženja.

Gastronomija

Žene i vino! Spoj elegancije, profinjenosti ali i potrebe suvremenih žena da u posebnim trenucima u svojim čašama imaju pomno odabrano vino.

Gastronomija

Uronite u osvježavajuću kombinaciju živahnosti i elegancije Royal Hill rosé vina i pjenušaca

Putovanja

Vole je planinari, biciklisti, ljubitelji aktivnog odmora i netaknute prirode, ova zelena oaza u srcu Slavonije jedna je od pet gora Požeško-slavonske županije i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.