Dizajn

Zaboravite prometne čepove

Nastavljamo istraživati kako izbjeći gužve u središtu Zagreba, u Ilici i oko Zelenog vala.
Koristite puteve koji prolaze "iznad" grada, a štede vam vrijeme i živce. To se osobito odnosi na odlazak i povratak s posla kada su u pravilu gužve na zagrebačkim cestama najveće.

Mlinovi-Šestine-Pantovčak…



Korištenje ovog puta odličan je izbor za ljude koji rade na Medvešćaku, Ksaveru i susjednim kvartovima, a stanuju u zapadnom dijelu grada. Možete izbjeći gužvu prolaska kroz Centar pa dalje prema zapadnim kvartovima.

Umjesto putem kroz Ksaversku ulicu, Medvešćak, Ribnjak i dalje kroz Palmotićevu gdje ćete uvijek stajati u kolonama na Zelenom valu, možete koristiti ceste kroz kvartove na brdu. Ako gledamo dužinom, ovaj put je malo dulji, ali je cesta uvijek prohodna i vozite se bez stajanja i zaustavljanja.

Kod Mihaljevca (1) skrenite lijevo u Mlinove i dalje nastavite po Šestinskoj ulici. Na križanju kod Šestinske crkve (2) imate dvije mogućnosti. Ako živite na Črnomercu i kvartovi nakon njega poput Kustošije, Vrapča ili Gajnica, nastavite ravno dalje po Šestinskoj cesti kojom možete ići skroz do Mikulića (3) i spustit se na Črnomerec.

Uštedjeli ste živce i stajanje u koloni barem pola sata u prometnoj špici kroz cijeli Zeleni val i dalje po Ilici.

Osim nastavka vožnje po Šestinskoj cesti, možete skrenuti lijevo na Šestinski vijenac (4) i spustiti se preko Pantovčaka do Ilice na Britanski trg. Ovaj put je odličan za sve koji žive na Ilici ili u nekoj od sporednih ulica od Britanskog trga do Selske ceste.

Osim na Britanski trg, ako skrenete na jedinom semaforu na Pantovčaku desno u Hercegovačku ulicu, možete izaći još bliže Črnomercu kod Trga Francuske republike.

Ilica do Vrapča




Sada kada ste zaobišli „gradski“ dio Ilice do okretišta tramvaja Črnomerec, preostaje dio Ilice na kojem je cijelo vrijeme gužva sve do podvožnjaka u Vrapču. Odmah nakon Črnomerca skrenite u Zagrebačku ulicu, vozite ravno do male privatne benzinske postaje gdje skrećete desno.

Od skretanja vi se zapravo vozite paralelno s Ilicom i kolonama. Na kraju ceste, ako skrenete lijevo krećete prema autoputu, a desno nazad prema početku Bologne s tim da ste izbjegli dugotrajno čekanje na najgorem dijelu Ilice.

* * *

Podijelite s nama svoje prokušane metode za izbjegavanje prometnih gužvi i šaljite prijedloge na e-mail: tomislav.sinkovic@mmreza.hr


ISTRAŽUJEMO: Izbjegnite kolone

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Smješten uz Jarunsko jezero, Chic Bar&More zrači toplinom i ugodom i neizbježno privlači prolaznike na Jarunu.

Zanimljivosti

Od 29. studenoga do 7. siječnja, najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim, gordim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će tom prelijepom...

Zanimljivosti

U suradnji sa SelectBox poklon paketima letjeli smo iznad metropole. Novi partner osim Zagreba pruža letove diljem Lijepe naše, tako da požuri i pokloni...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version