Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Zaklada Marin Čilić poziva darovitu djecu iz Hrvatske da se prijave za program stipendija

Natječaj za četvrtu generaciju stipendista otvoren je, a dodijelit će se njih 20 – deset mladim glazbenicima te deset sportašima.  

Oni su budući olimpijci i klasični glazbeni virtuozi. Oni posjeduju talent, ali i veliku upornost te vjeru u sebe. Ono što im nedostaje je vjetar u leđa, podrška koja će ih u ključnom trenutku njihovog razvoja vinuti k ostvarenju snova. Upravo iz tog razloga nastao je program stipendija Zaklade Marin Čilić, koji je do sad pomogao više od 50 talentirane djece. Natječaj za četvrtu generaciju stipendista otvoren je, a dodijelit će se njih 20 – deset mladim glazbenicima te deset sportašima.  

Natječaj za stipendije otvoren je do 7. prosinca, a dodjeljuju se u nekoliko kategorija – u glazbenoj kategoriji dodjeljuje se deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, koji imaju barem jednu osvojenu prvu nagradu na državnom ili međunarodnom natjecanju, a deset stipendija odlazi u ruke mladih sportaša srednjoškolaca, koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično.

“Proces odabira kandidata je uistinu težak jer se iza svake prijave krije dijete koje ulaže iznimno puno truda u ono što vjeruje i što živi. Priča svakog od njih nas duboko dirne i ponosni smo što na ovaj način možemo biti uz njih. Prijavite se, podijelite s nama vašu priču i  postanite dijelom naše male obitelji“, – izjavio je Marin Čilić.

Osim što su talentirani, stipendisti brinu o drugima

Do sada dodijeljeno 57 stipendija, mladim glazbenicima i sportašima. Neki od prijašnjih osvajača su i Zrinka Ljutić, talentirana hrvatska skijašica, Sara Šulekić, juniorska europska  viceprvakinja u gimnastici, Hana Arapović, mlada stolnoteniska zvijezda, glazbenik Leonardo Rojnić, europski i svjetski prvak u harmonici Tija Pikija, sopranistica i studentica prestižnog bečkog sveučilišta Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

“Osim što su talentirani, naši su stipendisti i plemeniti te brinu o drugima. Tako je jedan on njih poželio osvojiti stipendiju kako bi kupio novi glazbeni instrument koji bi mogao posuditi prijateljima. Drugi nas je zamolio da manji dio svojih sredstava prebaci na račun svog kolege stipendista jer je zaključio da je njemu novac potrebniji zbog natjecanja za koje se spremao. Ako biste željeli podržati jedno takvo dijete, javite nam se u Zakladu i rado ćemo vam reći sve o tome kako možete biti ključna podrška djetetu na njegovom putu“, – izjavila je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Socioekonomski status, rezultati i motivacijsko pismo kriterij su za odabir kandidata, a svi uvjeti natječaja, kao i ostale informacije o radu Zaklade Marin Čilić, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Više

Istaknuto

U suradnji sa sveučilištima Oxford u Ujedinjenom Kraljevstvu i Delft University of Technology (TU Delft) u Nizozemskoj, stipendije će se dodijeliti ženama u potrazi...

Predstavljamo

Na javni natječaj ove je godine pristiglo 658 prijava, od kojih je Zakladna uprava odabrala njih 77

Knjige i glazba

Slavni tenor Jose Carreras uoči sutrašnjeg koncerta u Areni.

Obitelj

Na prigodnoj svečanosti potpisani su ugovori za nove stipendije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.