Život u dvoje

Zašto žene žive dulje od muškaraca?

Tajna je u savršenijim genima.
U najvažnijoj bitci spolova žene pobjeđuju – statistikom. Dugovječnost je na strani nježnijeg spola, a nova teorija o razlozima ženske dugovječnosti nalazi se u genetskoj strukturi muškaraca – muška tijela su "genetski jednokratna".

Prema novoj (i kontroverznoj) teoriji profesora Toma Kirkwooda sa Sveučilišta u Newcastleu, ženska tijela su bolje programirana kako bi bolje održavala "rutinske popravke" na staničnoj bazi i time produljila vijek spola.

Genetska tempirana bomba

Mnogi znanstvenici smatraju kako se dugovječnost ljudi bazira na količini i ozbiljnosti grešaka koje svi mi nosimo u svom genetskom materijalu. Kako starimo, te greške postaju očitije, aktivirajući bolesti koje nas na poslitku spremaju u "vječna lovišta". Muška tijela nemaju tako dobro programiranu genetsku zaštitu, pa se tako i genetske greške brže ispoljavaju.

Zašto nismo savršeniji?

Profesor Kirkwood je za Mail Online objasnio kako nemamo mogućnost "vječnoga" života jer bi to našim preci uzimalo previše energije iz hrane u uvjetima kada život ionako nije vrijedio mnogo zbog vanjskih faktora. Stoga su se ljudska tijela prilagodila i postala nosioci genetskog materijala, umjesto da sami geni evoluiraju u što savršenije oblike.

A kako je uloga žene u razmnožavanju presudna u smislu duljine samog razvoja potomaka, Kirkwood smatra kako je savršeniji genetski materijal razlog zbog kojeg se žene ipak posljednje smiju.

Profitiraj.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks i osjećaji

Brojna su istraživanja pokušala doznati koje su najdublje seksualne želje muškaraca, a koje oni ne otkrivaju baš rado svojim partnericama.

Događanja

One su pionirke svoga doba. One su inspiracija ženama diljem svijeta.

Život u dvoje

Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne - problemi i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Život u dvoje

Svaka treća od četiri žene smatra kako gospodin Savršeni ne postoji te smatra svoje partnere tek 69% savršenima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version