Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Zaustavite pojavu prhuti i svrbež vlasišta

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut.

Od onih stvari koje prilično mrzimo vidjeti, kako na sebi tako i na drugima, sigurno je negdje pri samome vrhu prhut. Iako nema nikakvih ozbiljnijih posljedica na naše zdravlje i predstavlja ponajviše estetski problem, ipak govorimo o medicinskom problemu. Uzročnik nastanka prhuti je gljivica Pityrosporum ovale, koju je kao prirodnog stanovnika kože gotovo nemoguće potpuno iskorijeniti.

Nekoliko je uzroka nastanka prhuti. Tu je manjak vitamina B, tvrda voda, korištenje agresivnih proizvoda za njegu kose koji dovode do poremećaja rada žlijezda lojnica, te određenih poremećaja u organizmu. Kod pojave prhuti trebali biste obratiti pozornost na način života, izbjegavati stres, osigurati zdrav i miran san te dovoljno odmora.

U jednostavna stanja prhuti ubrajaju se suha i masna prhut, a u ozbiljnija stanja seboroički dermatitis i psorijaza.

Rješenja iz Ducraya

Squanorm šampon za tretman suhe prhuti preporučuje se za stanja prhuti povezana sa suhim vlasištem. Formula djeluje brzo i učinkovito na različite čimbenike koji uzrokuju takvu vrstu prhuti. Od prve uporabe, prhut je uklonjena, a vlasište je umireno i hidrirano.

Squanorm šampon protiv masne prhuti preporučuje se za stanja kada je prhut povezana s masnim vlasištem, povremenim svrbežom i s debelim, žućkastim ljuskama koje prianjaju uz vlasište. Njegova potpuna formula djeluje brzo i učinkovito na različite čimbenike koji uzrokuju takvu prhut. Od prve uporabe, prhut je uklonjena, a vlasište je umireno. Kosi je vraćen volumen i sjaj, meka je i laka za raščešljavanje.

Kelual DS tretman šampon preporučuje se kod ponavljajućih oblika prhuti, što uključuje crvenilo vlasišta i intenzivan svrbež ili kao potporna njega vlasišta sklonog seboroičnom dermatitisu (SD). Ciklopiroksolamin i Pirokton olamin osiguravaju optimalnu učinkovitost protiv Malassezia gljivice, zaustavljajući njezino širenje. Nakon redovite i pravilne upotrebe dokazano je je 80 % smanjenje svrbeža*, 89 % smanjenje ljusaka* i za 74 % poboljšanje kvalitete života ispitanika**.

* Ispitivanje podnošljivosti i djelotvornosti na 66 ispitanika nakon 15 dana uporabe Kelual DS šampona.

** Samoprocjena poboljšanja kvalitete života nakon 15 dana uporabe Kelual DS šampona provedena na 66 ispitanika.Svrbež je umiren od prve uporabe. Smiruje crvenilo i dugotrajno uklanja prhut. Učinkovitost dokazana tijekom 8 tjedana.

Kertyol P.S.O. uravnotežujući šampon potporni je proizvod za vlasište sa zadebljalim ljuskama i suhom prhuti ponekad praćenim intenzivnim svrbežom. Podnošljivost je ispitana u kombinaciji s tretmanima za kožu sklonu psorijazi. Kertyol P.S.O. uravnotežujući šampon odvaja i pomaže ukloniti zadebljale ljuske i suhu prhut zahvaljujući salicilnoj kiselini. Jača kožnu barijeru zahvaljujući Vederinu TM** koji potiče fiziološku hidraciju vlasišta. Umiruje svrbež* već od prvog nanošenja zahvaljujući Celastrolu. Pomaže spriječiti zadebljanje ljuski i njihovu ponovnu pojavu zahvaljujući Ichtyolu**, koji uravnotežuje obnovu stanica. Učinkovitost dokazana tijekom ispitivanja u trajanju od 8 tjedana.

Sve Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Više

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Beauty report

Nerijetko nas gubitak kose, posebice ako ga mjesecima primjećujemo, zabrinjava.

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.