Beauty report

Zdrava i blistava koža ljeti

Priprema za kratke hlačice i majice bez rukava.
Ljeto je iza ugla i iako nam se trenutno ne čini kako ćemo ubrzo hodati u kratkim hlačicama i suknjama, visoke temperature će na površinu izvući sve nepravilnosti i mane naše kože – uz njihove prednosti, naravno!

Naš najveći organ, koža, odaje našu osobnost i navike: pušimo li, kako se hranimo, vježbamo li uopće i vodimo li brigu o njezi tijela. Sve što napravimo ili propustimo učiniti odrazit će se na koži prije ili kasnije.

Ako ne vodimo računa i hranimo kožu iznutra, jednako kao i izvana, ona neće biti čvrsta, svježa i elastična, već ispucala, suha i djelovat će se starijom nego što uistinu jest. Na svu sreću, možemo poduzeti neke korake prije nego li je prekasno.

Koristite kremu za sunčanje. Neovisno o tome želite li se sunčati ili ne, koža je stalno pod utjecajem štetnih sunčevih zraka. One isušuju kožu i ubrzavaju proces starenja, a bez zaštite, koža će izgubiti svoj sjaj i čvrstoću.

Svakodnevno hidratizirajte kožu. Sunce, vjetar, hladnoća, agresivni sapuni i centralno grijanje mogu isušiti kožu i ona će izgubiti svoju prirodnu vlagu. Na raspolaganju vam je široka lepeza proizvoda raznih kozmetičkih linija kojima možete izvana utjecati na hidrataciju kože. Posebno obratite pažnju na lice, vrat i deklote, gdje je koža najtanja i osjetljiva.

Tretmani blatom tijelu donose niz prednosti.
Nakon samo jednog tretmana koža je vidljivo zategnutija i glađa na dodir, a blato reducira masno tkivo i detoksicira cijeli organizam.

Vježbajte redovito. Nema do tjelesne aktivnosti za tonus mišića i kože. Zaboravite na skupocjene wellness tretmane – celulit se kvalitetno uklanja jedino vježbanjem i pravilnom prehranom. Za vitke noge i zamamnu stražnjicu predlažemo vježbe koje možete izvoditi kod kuće ili u parku.

Tuš toplom i hladnom vodom. Naizmjence se tuširajte toplom i hladnom vodom kako biste potaknuli cirkulaciju i prokrvili kožu. Ona će se naizmjence opuštati i kontrahirati, što će pridonijeti njenoj elastičnosti. Ovim ćete korakom u isto vrijeme smanjiti stvaranje celulita – korisno, zar ne?

Nemojte naglo mršavjeti. Iako je ovo izazov za mnoge osobe koje pokušavaju istopiti suvišne kilograme i bez srama se skinuti u kupaći kostim, stručnjaci ne preporučaju brzo mršavljenje koje se može odrazit na zdravlju vašeg tijela i kože. Ako brzinski izgubite nekoliko kilograma, koža neće moći reagirati istom brzinom, a za rezultat ćete imati "nagužvane" viškove kože. Isto pravilo vrijedi za naglo debljanje – možete očekivati strije, koje obično idu ruku pod ruku uz pubertet i trudnoću – vrijeme kada se žensko tijelo naglo širi.

Pijte puno vode. Hidratacija je bitna iznutra, baš kao i izvana. Voda će pomoći oporavak stanica, a stručnjaci preporučuju unos vode do dvije litre dnevno.

Ordinacija.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version