Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Želja za seksom raste s godinama

Mnoge žene primjećuju da im želja za seksom raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih osjećaju da su na seksualnom vrhuncu.

Žene u tridesetima žele više seksa, ali su i svjesne da ga najčešće neće dobiti. Tako barem navodi jedno istraživanje koje kaže da čak 85% žena želi više zadovoljstva i da žali za dvadesetima kada su to mogli upražnjavati baš svaki dan. Logično. Stvari nisu više tako jednostavne kao dok smo, recimo, studirali. Posao, djeca, stan… Kredit!

Žene su na seksualnom vrhuncu između 35. i 44. godine bez obzira na to što su neka prijašnja istraživanja zaključila da su žene seksualno najaktivnije oko 28., a muškarci oko 31. godine. Zapravo, više od trećine žena u toj grupi upušta se u seksualne odnose dva do ti puta tjedno, 20 posto između četiri i šest.

Mnoge žene primjećuju da im želja za seksom raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih osjećaju da su na seksualnom vrhuncu. Popularnost knjiga poput “Pedeset nijansi sive” pojačala je seksualni apetit posebice žena srednje dobi.

Vrijeme je da krenete u akciju, a ovih 30 koraka učinit će vam seks posve novim i puno boljim iskustvom:

1. Tražite što želite od partnera

Osim što muškarci još uvijek ne mogu čitati misli, svaka osoba je različita i ima vlastite želje, potrebe, osjetljive točke… Recite partneru svoje maštarije, recite mu ako vas nešto smeta ili vam ne odgovara. Seks se neće popraviti sam od sebe, ali ga možete neizmjerno poboljšati ako zajedno radite na tome.

2. Prestanite glumiti orgazam

Umjesto da se pretvarate da uživate kako bi mu laskale, naučite ga kako da vas zadovolji i počnite stvarno uživati. Vidjet ćete, rezultati će biti na obostrano zadovoljstvo.

3. Ako želite primati, morate i davati

Sebičnost nije seksi, draga.

4. To vrijedi i za njega

Zadovoljavati sebe možete i sami. Poanta seksa je da međusobno stavljate drugu osobu na prvo mjesto i pokušate ih zadovoljiti. Dovoljno je samo jedan sebičan partner i sve pada u vodu. Ne pristajte na to, vaše zadovoljstvo mu mora biti na prvom mjestu, jednako kao što vama treba biti njegovo.

5. Ne zazirite od gutanja

Naučite uživati u tjelesnim tekućinama, bilo da volite manje čišćenja nakon seksa ili pak volite nered. U svakom slučaju, sperma vas neće ubiti, naučite se zabavljati s njom.

6. Prihvatite buku

Seks u tišini trebao bi biti iznimka u škripcu. No, kada se možete izraziti – iskoristite to! Vaše stenjanje i drugi oblici glasanja poslužit će za obostrano zadovoljstvo.

7. Ne otpisujte frajera koji je tako-tako za vrijeme prvog seksa

Sve se može naučiti i poboljšati, ako za to postoji volja. Prvi put je obično neugodan i nespretan za mnoge ljude, ali otpišete ga tek ako vidite da je sebičan ili ne želi učiti.

8. Zaslužujete bolje!

Svatko može postati dobar u seksu ako to stvarno želi. Ako partner ne doživljava vaše potrebe i upute, znači da mu

jednostavno nije stalo i zaslužujete bolje!

9. Ako pokuša isprobati analni seks bez pitanja, nema oprosta!

Osnovna premisa svakog seksualnog odnosa je pristanak. Ako bez pitanja i vašeg traženje želi isprobati analni seks, iz vedra neba, nije vrijedan vaše pažnje jer je ili kukavica ili nešto puno gore.

10. Masturbacija nije samo za muškarce

Istraživanja su pokazala da žene koje se redovito samozadovoljavaju imaju bolje i punije orgazme. Ako nemate novaca za igračke (koje bi u idealnom slučaju svakako trebale isprobati), naučite se zadovoljiti rukom. I prenesite to znanje partneru…

11. Možete masturbirati i u društvu

Ako se počnete dirati i zapovjedite mu da smije samo gledati, situacija bi se mogla razviti na obostrano zadovoljstvo.

12. Trebali biste imati neka osnovna ograničenja, ali biti otvoreni za isprobavanje novih stvari

Svi imamo stvari koje volimo raditi više i manje, no postoji hrpa stvari koje još nismo probali. Budite otvoreni novim iskustvima, možda vam se svide, a ako vam ne odgovara, možete prekinuti u svakom trenutku.

13. Čišćenje je posao za dvoje

Ako mu bacite ručnik nakon što je svršio, neće se osjećati baš poželjno. Čišćenje nakon seksa također bi trebalo biti zabavno, za oboje.

14. Ne morate uvijek reći ‘da’

U bilo kojem trenutku u kojem shvatite da niste raspoloženi za seks, to imate pravo i reći. Ako očekuje od vas da ste mu 0-24 na raspolaganju, a ne mari za to kakvo je vaše raspoloženje, vrijeme je da nauči bitni životnu lekciju.

15. Stalno odbijanje nema smisla

Ako nikada niste raspoloženi za seks, očito postoje neki problemi na kojima trebate poraditi. S druge strane, ako vas ne pita za seks baš kada ga vi želite, smijete i vi učiniti prvi korak.

16. Vaše tijelo je predivno

Partner je već s vama i sviđate mu se. Napaljujte ga, mašta o vama i obožava vaše tijelo. Zašto ga se onda vi sramite? Ako želite poraditi na nečemu, nitko vam ne brani, ali skrivanje vlastitog tijela iz srama nije baš privlačno. Naučite ga voljeti i ponositi se njime.

17. Zaboravite na muškarce koji ne vole predigru

Ozbiljno.

18. Ne mora uvijek on biti inicijator

Pokušajte napraviti prvi korak, možda vam se svidi. Njemu će se JAKO svidjeti.

19. Ako ne koristite kondome, vrijeme je za razgovor

Jeste li se ikada pitali kada je vrijeme za razgovor o tome kamo veza vodi? Kada se počnete seksati bez kondoma.

pexels-photo-248148

20. Ne sudite tuđe seksualne živote

Možda vam se čini da se vaša prijateljica seksa puno više od vas. Možda je to tako. A možda samo glumi. U svakom slučaju, usredotočite se na vlastiti seksualni život i radujte se tuđem uživanju.

21. Ako niste sigurni jeste li doživjeli orgazam – niste

Žao nam je. Ali dobra vijest je da većina žena mogu doživjeti orgazam pravilnom stimulacijom. Naučite koja to vrsta stimulacije odgovara vama prije tridesete.

22. Možete pretrpjeti jutarnji zadah. Može i on

Iako jutarnji zadah zvuči kao nepremostivi problem s kojim se ne želite nositi, prava je istina da nitko još nije odustao od jutarnjeg seksa ako su već prionuli na njega samo zbog zadaha. Nevjerojatno je što ljudi sve mogu prebroditi kada su napaljeni.

23. Kupite si seksi rublje

Ne samo zbog njega već i zbog sebe. Odaberite seksi rublje koje je udobno i zbog kojeg se osjećate glamurozno. Ne morate ga nositi samo za partnera, možete ga odjenuti i jednostavno kada se želite osjećati seksi. Ili malo zabaviti sa sobom…

24. Da, ljepljivo je i neuredno, naučite se nositi s tim

Seks može biti neuredan i s puno tekućina i ljepljivosti… naučite uživati u tome i seksualni život će vam se preporoditi. Opustite se. Ne mora se sve odmah počistiti!

25. Ne zaboravite na ljubljenje

Ljubljenje će zauvijek ostati dijelom predigre i seksa pa ga ne zaboravite koristiti. S poljupcima možete biti i kreativni pa ih naučite koristiti kako znate i umijete.

26. Pričajte za vrijeme seksa

Pričanje u krevetu može biti jako, jako seksi. To je još jedan oblik glasanja kojim možete začiniti vaš seksualni život pa ga svakako ubacite u svoj redoviti arsenal.

27. U dugim vezama, ne pričajte detalje seksualnog života prijateljima

Vjerovali ili ne, prosipanje svakog detalja iz spavaće sobe vašim prijateljicama neće vam pospješiti ljubavni život već će ga samo učiniti manje intimnim. Naravno, ne morate se pretvarati da nemate seksualni život, ali sočne detalje slobodno ostavite samo za vas i partnera.

28. Prijatelji ne dopuštaju prijateljima da ostanu u vezi bez seksa

Svi ponekad trebaju intervenciju u životu, a veza bez seksa je dobar povod za prijateljsku intervenciju.

29. Muškarce nije briga što ste nesavršeni, ali ih je briga uživate li u seksu

Zvuk iz želuca? Prištić na čelu? Strije na bedrima? Nije ga briga za niti jednu od tih stvari, ali promatra uživate li u seksu ili izgledate kao da vam je tlaka.

30. Uživajte

Prestanite previše razmišljati i brinuti se! Otkrijte što vas uzbuđuje i bez barijera počnite uživati u tome.

Izvori: net.hr, bljesak.info, vecernji.hr

Više

Putovanja

Iako će neki reći kako se ne može baš ništa učiniti kad jednom nestane strasti, to nije točno – nerijetko su stvari puno jednostavnije...

Zanimljivosti

Gospodarski rast mjeri se rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP), koji se definira kao ukupna vrijednost svih dobara i usluga proizvedenih u jednoj zemlji kroz...

Seks

Možda mladi parovi češće imaju odnose, ali istraživanja su dokazala da je kvaliteta samog intimnog odnosa bolji kod starijih.

Seks

Prosječan čovjek vjerojatno bi za sebe rekao da o seksu zna dovoljno, ako ne i podosta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.