Dobar posao

Žene pokretači promjena

Prijavite se za konferenciju namijenjenu poslovnim ženama.
Uloga žene u društvu i poslovanju se promijenila. Zanimljivo je to da je u godini krize Nobelovu nagradu za ekonomiju primila žena, američka ekonomistica Elinor Ostrom. Kako bi što bolje sagledali situaciju o ulozi žena u poslovanju, Filaks i Incremedia vas pozivaju na konferenciju "Žene – pokretači promjena" koja će se održati 3. ožujka iduće godine u hotelu Panorama u Zagrebu.

Cilj konferencije je istaknuti ulogu žena na današnjoj poslovnoj, ekonomskoj a i političkoj sceni te ih osnažiti za još veći angažman na tim poljima, pokazati pozitivne primjere i osigurati usavršavanje na različitim područjima.

Na konferenciji će nastupiti mnogi priznati stručnjaci kako bi sudionicima prezentirali primjere iz uspješne prakse i savjetovali s područja menadžmenta, poslovne komunikacije, marketinga, odnosa s javnošću, poduzetništva, upravljanja stresom itd. Predavači su dr.sc. Velimir Srića, dr.sc. Saša Petar, Kristina Horbec, mr.sc. Sonja Priščan, mr.sc. Jasenka Gošić. mr.sc. Elvira Mlivić Budeš, Ines Bezjak Kožnjak i drugi.

Konferencija je namijenjena primarno ženama, ali i muškarcima koji surađuju sa ženama ili ženskim timovima, a prijave su e-mailom: marketing@filaks.hr ili tel/faxa: 01/2430-850.

Žene su danas ambicioznije i optimističnije nego u prošlosti

Zanimljivost je to što prema najnovijim podacima marketinški stručnjaci danas prepoznaju žene kao posebno atraktivnu ciljnu skupinu, jer u razvijenim zemljama žene sudjeluju s oko 40 posto u ukupnom BDP-u te su odgovorne za gotovo 80 posto svih odluka o kupovini.

Također, najnovija istraživanja pokazuju da žene u Sjedinjenim Američkim Državama utječu na kupovinu računalne opreme u 66 posto slučajeva, na kupovinu automobila u 60 posto slučajeva te su vlasnice 89 posto svih novih bankovnih računa.

A kako su se stvari promijenile potvrđuje istraživanje koje je napravio Texas A&M University's Real Estate Center. Ono pokazuje da su žene danas ambicioznije i optimističnije što se tiče budućnosti te zarađuju značajno više od generacije njihovih majki. Prema njihovim podacima, 22 posto prodanih kuća u 2006. godini u Americi kupile su neudate žene, za razliku od 14 posto koliko je zabilježeno 1995. godine.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Zanimljivosti

Manje od dvadeset dana dijeli nas od Makarska Opena hosted by Valamar pa je direktor turnira Feliks Lukas u Business Clubu 5 u Zagrebu...

Zanimljivosti

Konferenciju su otvorile inspirativne priče pet mama poduzetnica koje su uz djecu gradile svoj biznis.

Drama Queen

Moja 'slobodna žena' ne očekuje spasitelja jer je sama svoj vitez, spremna za borbu i trijumf nad svakim izazovom koji joj život baci pod...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version