Događanja

Ženske priče pričaju Milana Vuković Runjić i Karmela Špoljarić

Poznate kniževnice pričaju o inspiraciji i svojim knjigama

I u 2014. ŽENSKU PRIČU jedan utorak u mjesecu pričaju ŽENE. Pričaju o književnosti i pisanju, o napisanim knjigama, ali i onima koje živimo, o putevima koji vode do inspiracije, ali i onima koji u knjigama završavaju. Nakon Milane Vlaović, Rujane Jeger, Nevene Rendeli, Dvine Meler, Mani Gotovac u utorak, 18. veljače 2014. u 20 sati u Book caffeu, spisateljica i stand up komičarka Marijana Perinić ugostit će dvije sjajne žene, književnice: Milanu Vuković Runjić, književnicu, kolumnisticu, urednicu, suvlasnicu izdavaček kuće, ženu koja s jednakom ljubavlju i strašću piše svoje knjige ali i znanje, ljubav i podršku prenosi polaznicima na radionicama pisanja i novo žensko ime hrvatske književnosti, Karmelu Špoljarić, koja je s dvije objavljene knjige u vrlo kratkom roku svoje ime upisala u vrh hrvatske književne produkcije, kako kod književne kritike, tako i kod čitatelja.

Milana Vuković Runjić rođena je u Zagrebu 1970. gdje i danas živi. Magistrirala je književnost, pisala Seksopolis i slične kolumne po zemlji i svijetu (Amerika, Italija), bila međunarodni seksualni kolumnist, a sada je već godinama ‘Draga Milana’ u 24 sata. Pokrenula izdavačku kuću Vuković&Runjić te otvorila istoimenu knjižaru u kojoj od 2012. vodi Klub kreativnih žena, kojeg žene vole, a muškarci izbjegavaju. Napisala 20 knjiga (pjesme, priče, romani, eseji). Najponosnija je na: ‘mušku priču’ o Matošu i Proustu, svojim životnim ljubavima, od kojih su obojica mrtvi, a jedan homoseksualac, te koje se sprema pretvoriti u ‘Cabaret Matoš i Proust’
Najveća ljubav: književnost. Još veća ljubav: njezina curica Antonija

Karmela Špoljarić rođena je 1967. u Zagrebu. Maturirala u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn, a diplomirala kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu. Magistrirala na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti.

Pisati je počela 2010. Piše prozne i dramske tekstove. Priče objavljuje na Trećem programu HR-a i u časopisima. U studenom 2013. objavila zbirku priča ‘Pazi što ćeš poželjeti’ u izdanju Centra za kreativno pisanje iz Zagreba (uz potporu Grada Zagreba). U svibnju 2013. objavila svoj prvi roman ‘Nije ovo Twin Peaks’ u izdanju AGM-a. Za dramski tekst ‘Nula kuna po minuti’ dobila je nagradu Ministarstva kulture ‘Marin Držić’ 2011.

Uživajte s nama u mjesecu ljubavi uz šarmante, ljubavlju očarane spisateljice, Milanu Vuković Runjić i Karmelu Špoljarić i uvijek inspirativnu voditeljicu. Još jednom ćete uživati u ženskim pričama te imati priliku kupiti njihove knjige po izuzetno povoljnim cijenama.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Svestranost, talentiranost, kreativnost i multitasking samo se neke od tema o kojima se sinoć strastveno pričalo.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se u klubu hrvatskih glazbenika SAX! (Palmotićeva 22, Zagreb), u srijedu 10. travnja  2024 u 20 sati, a sav...

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Zanimljivosti

Ovogodišnja, druga po redu, Ženska priča sinoć je rasprodala Sax! Iako inače prevladava ženska publika, ovog puta to nije bio slučaj.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version