Trendovi

Zlato za vječnu ljepotu

Tretmani 24-karatnim zlatom samo su jedan u nizu čudnih beauty tretmana.
U neprestanoj jurnjavi za što mlađim, svježijim i ljepšim izgledom, iz dana u dan se pojavljuju sve neobičniji tretmani. Mislili smo da su tretmani pčelinjim otrovom i botoksiranja dovoljno čudni, ali industrija ljepote nas svaki put iznova uspije iznenaditi.

Ne toliko novi, ali ipak hit u njezi kože su tretmani 24-karatnim zlatom. Taj plemeniti metal navodno pospješuje elastičnost kože i popravlja štetu nastalu pretjeranim izlaganjem suncu, pušenjem i nezdravom prehranom, a tretman košta između 700 i 1.800 kuna, ovisno o trajanju.



S obzirom na cijenu, postavlja se pitanje je li zlato samo dobar marketinški trik ili ipak ima magično revitalizirajuće djelovanje na našu kožu. Zlato u kozmetici poznato je još od antičkog doba, a nedavne studije su pokazale kako ima umirujuće djelovanje na simptome artritisa pa takvo umirujuće djelovanje može imati i na kožu.

Osim tretmana zlatom, lista neobičnih beauty tretmana se proširuje ribljom pedikurom (noge se umaču u bazen pun ribica koje pojedu višak zadebljale kože), pivskim kupkama, pročišćavanjem krvi, masažama zmijom (navodno jako učinkovit tretman protiv migrena), tretmanima lica tkivom posteljice i druge čudne te pomalo gadljive terapije.



Sve navedeno u najmanju ruku zvuči zanimljivo, a ako ste dovoljno znatiželjni i ekscentrični, isprobajte neki od tretmana i javite nam rezultate mada smo skloniji vjerovanju da je za lijep i njegovan izgled dovoljna odgovarajuća krema, piling, maska i, što je najvažnije, mnogo smijeha.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Dobra je vijest da ne morate ići na tretmane kako bi dobili masažu lica jer ju možete napraviti i sami, a masaža lica je...

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version