Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Znate li kako najbolje iskoristiti potencijal svakog dana u tjednu?

U davna vremena, dani u tjednu su dobili imena prema planetima.

U davna vremena, dani u tjednu su dobili imena prema planetima. Svaki dan je bio poseban i određen za korištenje energije svog određenog planetarnog boga.

Ponedjeljak

Ponedjeljak je dan Mjeseca, dan u kojem trebamo zakoračiti u naš istinski potencijal – intuiciju i emocije.

Dobar za:

 • kupovinu dionica – burzovni stručnjaci uočili su da se ponedjeljkom uglavnom nastavljaju kretanja započeta u petak pa je lakše predvidjeti promjenu cijena i izvući se na vrijeme, prenosi Net.

Loš za:

 • početak dijete. Trećina onih koji započnu s dijetom u ponedjeljak odustanu od nje do četvrtka, pokazuje anketa na Yahoou.
 • jedenje ribe. Mnoge ribarnice ponedjeljkom nude ribu od petka.
 • intenzivne emocije i napor. Stres nastao povratkom na posao nakon obilnog nedjeljnog uživanja u hrani i alkoholu rezultira 20 posto većom šansom da umrete zbog srčanog udara, pokazala je to studija objavljena u British Medical Journal.

Imajte na umu, čak pet puta više smrtnih slučajeva dogodi se ponedjeljkom, nego u ostalim danima u tjednu. Najčešći uzrok smrti ponedjeljkom je srčani udar.

Utorak

Utorkom vlada planet akcije i energije – Mars. Ovo je odličan dan za obavljanje stvari.

Dobar za:

 • obavljanje važnih poslova. Studija objavljena od strane američkog Society of Industrial Psychology pokazuje da naša racionalna strana mozga dominira razmišljanjem početkom tjedna što je bolje za rutinske, svakodnevne poslove.
 • osvježite svoj blog i Facebook profil – većina posjeta zabilježi se utorkom.

Loš za:

 • seks. Britanska anketa pokazala je da se najmanji broj seksualnih odnosa bilježi utorkom.
seksi zena

Srijeda

Srijedom vlada planet komunikacije i izražavanja – Merkur. Stoga je srijeda savršeno vrijeme da razmislite o tome što želite i gdje ste se usmjerili.

Dobra za:

 • prvi ljubavni sastanak. Više od četiri od 10 ispitanih smatra da je srijeda najbolji dan za prvi ljubavni sastanak, pokazala je to anketa sa 8.000 ispitanika na internet stranici za samce. Razlog je očit – ako sastanak prođe dobro imate dan predaha za sastanak u petak, a ako je loš imate drugu šansu sa nekim novim već u petak.
 • pitajte povišicu. U anketi sa 1.500 šefova pokazalo se da su najskloniji zahtjevima svojih zaposlenika u srijedu. Dva dana ranije prezaposleni su poslom koji ih čeka, a dva dana kasnije već razmišljaju o vikendu i lakše odbijaju zahtjeve.

Loša za:

 • raspoloženje. Zaboravite neraspoloženje zbog ponedjeljka, američki matematičari Christopher Danforth i Peter Dodds, sa Sveučilišta u Vermontu analizirali su internet blogove i druge natpise u zadnjih četiri godine i zaključili da su ljudi najnesretniji srijedom. U ponedjeljak su još uvijek sretni, primijetili su, jer misle o proteklom vikendu. Međutim, do srijede su ga zaboravili i stopili se sa radnom sredinom.
 • vožnju: Tvrtka Velo bila je zadužena za praćenje prometnih nesreća, te je do toga kako je srijeda loš dan za vožnju došla analizirajući 55 tisuća odšteta za osiguranje.

Četvrtak

Četvrtak je dan Jupitera, planete pozitivnosti i ekspanzije i zbog toga to je savršeno vrijeme za učenje novih stvari i širenje svoje svijesti.

Dobar za:

 • seks. Seksualni hormoni imaju vrhunac u četvrtak. A najbolje je ako se obavi u četvrtak ujutro dok je razina testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena pet puta viši.

Loš za:

 • odlazak u bolnicu. Prime li vas u četvrtak vjerovatno će vas zadržati 24 sata duže nego one koje prime u nedjelju, pokazala je studija britanskog Institute for Public Policy Research.
 • roštilj. Sedmogodišnja studija pokazala je da četvrtkom najčešće pada kiša. Subotom pada najrjeđe.

Petak

Petak je dan Venere, planete ljubavi i kreativnosti, što ga čini savršenim danom za povezivanje s drugima i opuštanje. Petak je savršen dan za noćni izlazak i intimne veze.

Dobar za:

 • odustajanje od pušenja. Počnete li u petak lakše ćete izdržati vikend jer tokom prvih dana imate najjaču volju.
 • ostavite automobil bez nadzora. Osiguravajuća kompanija Axa poručuje da je petkom za 17 posto veći broj krađa automobila (Motocikli se kradu najčešće ponedjeljkom).
 • najbolji dan za otpuštanje zaposlenika, jer tada otkaz ne dijeluje tako bolno koliko ostalim danima.
otkaz

Loš za:

 • važne financijske odluke. Petkom smo vjerovatnije iscrpljeniji i neispavaniji nego bilo koji drugi dan tjednu, a to bi moglo utjecati na naše odluke.
 • petkom se događa i najviše potresa, te se je čak polovica najrazornijih ‘treskanja’ zbila u petak.

Subota

Subota je dan Saturna, dan za preuzimanje odgovornosti i organizaciju.

Većina nas se subotom bavi kućnim poslovima i stvarima koje su vezane za naše osobne živote, a to je zato što nam Saturn pomaže da budemo uravnoteženi i uzemljeni.

Dobra za:

 • rađanje. Britanske statistike pokazuju da dijete rođeno u subotu ima najveće šanse da postane premijer i uspješan poslovni čovjek. Majke ipak preferiraju utorak i dane kad ima više doktora u bolnici pa je i porođaj sigurniji.

Loša za:

 • noćnu vožnju. Najveći broj alkoholiziranih noću vozi upravo u subotu.

Nedjelja

Nedjelja je dan Sunca, savršeni dan za opuštanje i povezivanje sa svojim unutarnjim ja. Nedjelja je savršen dan za unutarnji rad i prisluškivanje svog unutarnjeg sunca i sjaja. Energija dana zaista podržava samopromišljanje i duhovni rast

Dobra za:

 • najbolji dan za kupovinu. Tad je najbolji izbor u velikim trgovačkim centrima.
 • dobar dan za komunikaciju. Ispitanici koji su sujedlovali u istraživanju rekli su kako e-mail pruke otvaraju češće nego drugim danima, u kojima su zauzeti poslom.

Loša za:

 • kuhanje kompliciranog obroka. Pripremanje klasičnog pečenja stresnije je od odlaska zubaru. Ako je moguće – roštiljanje treba prepustiti osobi koja inače ne kuha tijekom tjedna, svi skupa trebaju pripremiti švedski stol ili piknik košare.

Izvor: BestShop, Atma.hr

Više

Gastronomija

Osim što će vas na dulje staze napuniti energijom, ti napitci će vaš organizam opskrbiti i zdravim nutrijentima.

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Duh i tijelo

Kod vježbanja je važno pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati, a ne da vam one budu teret.

Zanimljivosti

Neke psihološke navike troše previše intelektualnog resursa, tako da nas ostave bez kapaciteta za razmišljanje ili obavljanje zadataka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.