Obitelj

153 stipendije za Dorine štićenike

Na prigodnoj svečanosti potpisani su ugovori za nove stipendije.
Školarci koji dobivaju Dorine stipendije mogu se opustiti. Potpisani su ugovori s kojima je zajamčeno da će i u narednih godinu dana njih 153 i dalje dobivati dragocjenu stipendiju. Nije velika, 500 kuna, no djeci iz siromašnih obitelji puno znači.

Glavnina novca prikupljena je na nedavnoj humanitarnoj večeri Dore, a kao božićni dar jučer je Dorine aktiviste i štićenike ugodno iznenadio i Grad Zagreb, točnije njegov predstavnik Zvonimir Šostar. Objavio je kako je i Grad odlučio pomoći s 10 stipendija.

Svima koji su sudjelovali i dali donacije Dori zahvalila je Jadranka Granić, predsjednica Upravnog odbora Humanitarne organizacije Dora. Prema njezinim riječima postignut je cilj akcije "Želim biti" u sklopu koje su prikupljana sredstva.

Još puno posla za Doru

No, Dorine aktivistice predahnule su samo na trenutak, jer upravo ovih dana očekuje ih i podosta posla oko blagdanskog darivanja. Naime, dok su za dio svojih štićenika osigurali stipendije, još toliko imaju u svome sustavu kumstava. Riječ je o djeci svih uzrasta, najmlađe ima tek oko godinu dana. Za njih pripremaju poklone kojima će ih razveseliti uoči blagdana. Također, Dora priprema i donaciju za djecu koja će Božić provesti u bolnici.

Mnogima je Dora veliki oslonac u životu. Potražnja za njenom pomoći iz raste iz dana u dan, stalno pristižu nove zamolbe. Istodobno sve je manje onih koji su pomoć  spremni dati, barem kada je riječ o mnoštvu građana koji se svakodnevno susreću s Dorinim škrabicama u različitim institucijama, od Fine i banaka do pošte. Plaćajući račune rjeđe se odlučuju izvraćeni sitniš darivati. Ipak, u Dori se nadaju kako će se situacija promijeniti čim izađemo iz krize i građani će opet biti široke ruke.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Koliko puta vam se dogodilo da ste govorili nešto važno klijentu, zaposleniku, poslovnim partnerima, kolegama uvjereni da su vas razumjeli, a na kraju se...

Financije

Donosimo šest važnih Feng shui savjeta koji će vam osigurati veći priliv novca u vaš dom.

Dobar posao

Novac nije najvažnija stvar u životu, reći će oni koji ga imaju. Kako bi i vama postao nevažna stavka, donosimo vam nekoliko vještina kojima...

Suncokreti na oblacima

Jedna od postavki s kojima sam odrasla i s kojima mi je još od ranog djetinjstva „ispran mozak“ je to da novac kvari ljude,...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version